Sorana Cîrstea, premieră superbă după doi ani: Bornele pe care le-a atins în America

Sorana Cîrstea, premieră superbă după doi ani: Bornele pe care le-a atins în America

Când punem parcursul lui „Sori“, la Indian Wells și Miami, sub „lupă“, ne dăm seama și mai bine de dimensiunea rezultatelor pe care le-a avut în America.

Sorana Cîrstea, 13 victorii și 8 înfrângeri în 2023. FOTO: Arhiva Adevărul

*Între 15 – 29 martie, ea a bătut în trei meciuri cu adversare de Top 5 mondial. Prima dată, în California, a învins-o pe Caroline Garcia, când franțuzoaica era pe 5 în lume. Iar apoi, după nouă zile, la Miami, a repetat isprava, când rivala ei urcase pe 4 WTA. În sferturi, a venit și cel mai mare succes din carieră, cu Sabalenka, locul 2 în ierarhia mondială. Atenție: ultimele două victorii, ambele la Miami, au fost fără set pierdut!

*La Miami, în drumul ei spre careul de ași, Cîrstea a câștigat cinci meciuri la rând. Nu mai avusese o asemenea serie din aprilie 2021 pe zgura de la Istanbul, când a câștigat al doilea titlu WTA din palmaresul ei de până acum. Ce-i drept, ce a realizat acum, în Florida, e mult mai valoros, chiar dacă nu i-a adus vreun trofeu. Pentru că Miami Open, turneu de categoria WTA 1000, e peste Istanbul Cup, o întrecere WTA 250.

*Printre victimele româncei, în SUA, s-au numărat Madison Keys (finalistă la US Open 2017, semifinlistă la Australian Open 2015, 2022 și French Open 2018), Marketa Vondrousova (finalistă la French Open 2019) și Karolina Muchova (semifinalistă la Australian Open 2021).

Miami Open 2023, ultimele meciuri

Semifinale

*Rybakina (7 WTA) – Pegula (3 WTA) 7-6, 6-4

*Kvitova (12 WTA) – Cîrstea (74 WTA) 7-5, 6-4

Finala

*Kvitova (12 WTA) – Rybakina (7 WTA) 7-6, 6-2

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”