Sorin Alexandrescu cere audierea lui Sebastian Ghiță în dosarul RCS&RDS

Sorin Alexandrescu cere audierea lui Sebastian Ghiță în dosarul RCS&RDS

Sorin Alexandrescu a cerut vineri judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție audierea, în calitate de martor, a lui Sebastian Ghiță, în dosarul privind șantajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei.

La termenul de vineri al procesului, Sorin Alexandrescu a depus prin avocatul său o cerere prin care a solicitat audierea lui Sebastian Ghiță, chiar și prin videoconferință, fostul deputat fiind închis într-un penitenciar din Belgrad. Motivul invocat a fost acela că Sebastian Ghiță ar fi declarat, în cadrul unei înregistrări difuzate de postul România TV pe data de 2 ianuarie, că dosarul RCS&RDS ar fi fost măsluit.

Într-o înregistrare difuzată pe 2 ianuarie, Sebastian Ghiță afirma că, în ultimii zece ani, "multor persoane" li s-au făcut nedreptăți în justiție, în sensul că dosarele au fost "măsluite", despre astfel de lucruri având cunoștință și fostul șef al statului Traian Băsescu.

"Chiar dacă au existat meciuri, îi felicit pe cei de la Antena 3 că au rezistat presiunilor. Au existat aceleași lucruri, ca în cazul Realitatea, cu RCS&RDS și domnul Bendei, știu multe lucruri și poate într-o zi o să le povestesc. A fost un dosar măsluit și am dovezi. Ce au făcut cu Voiculescu, Vântu, Sârbu, Patriciu, Adamescu vor să facă acum cu mine, să distrugă România TV și să mă ducă la închisoare", spunea atunci Sebastian Ghiță.

Judecătorii au rămas în pronunțare pe cererea lui Sorin Alexandrescu.

Pe 12 mai 2016, Curtea de Apel București l-a condamnat pe omul de afaceri Dan Voiculescu la doi ani de închisoare cu executare în dosarul privind șantajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei. În același dosar, Sorin Alexandrescu, pe atunci director general Antena TV Group, a fost condamnat la trei ani și șase luni închisoare cu executare, pentru șantaj în formă continuată, iar Camelia Voiculescu, asociat și administrator al societăților Antena TV Group, Antena 3 și Intact Production, a primit doi ani cu suspendare, pentru complicitate la șantaj în formă continuată.

De asemenea, Șerban Pop, fost președinte al ANAF, a fost condamnat la doi ani închisoare cu executare, iar SC Antena TV Group SA a fost obligată la plata unei amenzi penale de 350.000 de lei. În schimb, instanța a dispus achitarea lui George Daniel Matiescu, împuternicit al Intact Publishing, precum și a societăților SC Intact Publishing și SC Antena 3 SA, acuzate de DNA de șantaj și complicitate la șantaj în formă continuată. Decizia nu e definitivă, iar apelul se judecă la Înalta Curte.

Potrivit DNA, în perioada 16 aprilie — 21 mai 2013, Sorin Alexandrescu a exercitat în mod repetat și gradual acte de constrângere asupra lui Ioan Bendei, administratorul firmei RCS&RDS, amenințându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupție, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de inculpat.

"În mod concret, inculpatul Alexandrescu a exercitat acte de amenințare cu publicarea, prin intermediul entităților media, a unor documente care, în opinia sa, argumentau o pretinsă faptă de corupție săvârșită de partea vătămată, în situația în care acesta nu ar fi acceptat semnarea unui contract de retransmisie a posturilor de televiziune aparținând Antena TV Group la un preț dorit de inculpat. Semnarea contractului în condițiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare de 6.480.000 euro/an, pe o durată de 5 ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instanțelor, oprirea campaniei media împotriva societății pe care o reprezenta partea vătămată și a persoanelor din conducerea acelei societăți", susțin procurorii.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?