Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ Bucureşti, trimis în judecată în al treilea dosar

Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ Bucureşti, trimis în judecată în al treilea dosar

Sorin Petre Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), a fost trimis în judecată de DNA într-un nou dosar legat de fraude cu fonduri europene.

Potrivit unui comunicat al DNA, Dimitriu este acuzat de săvârşirea infracţiunii de schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, în formă continuată.

În acelaşi dosar, au fost trimişi în judecată Gabriel Dan Mihuţ, la data faptei director general în CCIB, Laurenţia Vasilescu, la data faptei director economic al CCIB, dar şi persoana juridică - Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti.

Procurorii susţin că, începând cu anul 2009, reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti au demarat derularea a 27 de proiecte, cofinanţate din bugetul Fondului Social European în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007 - 2013.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că, în perioada 2010 - 2012, în contextul implementării a patru dintre acestea, Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, Sorin Petre Dimitriu şi Gabriel Dan Mihuţ, beneficiind de sprijinul inculpatei Laurenţia Vasilescu, au schimbat, fără respectarea dispoziţiilor legale, destinaţia fondurilor obţinute din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, pe care le-au utilizat pentru alte destinaţii ce nu erau aferente proiectelor, în funcţie de anumite necesităţi ale CCIB.

"Astfel, suma totală de 2.081.953 lei a fost transferată din conturile de prefinanţare ale celor patru proiecte în contul curent al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti şi a fost utilizată pentru plata unor obligaţii către bugetul de stat, plăţi către furnizori sau drepturi salariale ce nu erau aferente proiectelor respective, precum şi pentru restituirea sumelor de bani provenite din alte proiecte", susţine DNA.

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti a restituit suma de 1.982.617 lei din cei de 2.081.953 lei utilizaţi în alte destinaţii decât cele prevăzute în proiect.

Ministerul Educaţiei Naţionale s-a constituit parte civilă în proces cu suma de 3.015.918 lei.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui imobil ce aparţine Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.

DNA menţionează că inculpaţii au mai fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie în alte două dosare, pentru săvârşirea unor infracţiuni similare. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Percheziții la clanul interlop Duduianu

2 Pușcărie scrie pe ea! / Un mail trimis de Buzăianu instanței o îngroapă definitiv pe japița lui Băsescu!

3 O dare în gât profi...

4 ULTIMA ORĂ Rusia a început să-și evacueze ambasada de la Kiev și personalul diplomatic din alte orașe ale Ucra…

5 „Dragă Marian, ai 3 ani de școală” / Replica medicului Vasi Rădulescu după ce a fost atacat de Godină