SpaceX oferă 50 de terminale VSAT insulelor Tonga pentru a se putea reconecta cu lumea

SpaceX oferă 50 de terminale VSAT insulelor Tonga pentru a se putea reconecta cu lumea

SpaceX, compania aerospaţială americană înfiinţată de Elon Musk, a donat 50 de terminale de satelit insulelor Tonga pentru a le ajuta să se reconecteze cu lumea, după erupţia vulcanului de la jumătatea lunii ianuarie, au anunţat vineri autorităţile acestui arhipelag din sudul Pacificului, relatează AFP.

"SpaceX ne-a oferit 50 de terminale cu deschidere foarte mică VSAT şi studiem modul în care le putem folosi cât mai bine", a declarat prim-ministrul tonghez, Siaosi Sovaleni.

Micul regat insular, cu capacitate redusă de internet, studiază de asemenea oferte pentru a spori lăţimea de bandă a internetului "un lucru pe care îl testăm chiar în aceste momente", a precizat premierul.

Membri ai personalului tehnic SpaceX şi ai guvernului din Tonga sunt pe cale să instaleze echipamentul pentru ca acesta să devină operaţional de săptămâna viitoare.

Violenta erupţie a vulcanului Hunga Tonga-Hunga Ha'apai din 15 ianuarie a provocat un tsunami puternic care a dus la ruperea unui cablu cu o lungime de 840 de kilometri, care lega Tonga de arhipelagul Fidji.

Premierul Sovaleni a declarat că se prevede ca reparaţiile la acest cablu să fie finalizate la începutul săptămânii viitoare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”