Spania: 4,5 tone de cocaină, confiscate în largul insulelor Canare

Spania: 4,5 tone de cocaină, confiscate în largul insulelor Canare

Poliţia spaniolă a anunţat sâmbătă confiscarea a 4,5 tone de cocaină în largul insulelor Canare la bordul unui cargo togolez, care venea din America Latină, informează AFP.

4,5 tone de cocaină au fost confiscate. Foto: Guliver Getty Images (Arhivă)

„Orirln V", care transporta vite din America Latină spre ţări din Orientul Mijlociu, era supravegheat îndeaproape de peste doi ani: el fusese deja controlat şi percheziţionat, dar niciun drog nu putuse fi descoperit la bordul său, în pofida unor „indicii suficiente", a explicat poliţia, scrie Agerpres.

Un dispozitiv „aeronanaval" a permis în cele din urmă marţi, 24 ianuarie, să fie capturată cocaina , disimulată într-un siloz destinat să servească pentru alimentarea animalelor.

Operaţiunea, care a mobilizat între altele Agenţia antidrog americană DEA, Centrul operaţional internaţional de analiză a informaţiilor maritime pentru stupefiante (MAOC-N), autorităţile togoleze şi poliţia spaniolă, a permis arestarea celor 28 de membri ai echipajului, de nouă naţionalităţi diferite.

Cargoul „Orirln V", care arbora pavilion togolez, avea aceleaşi dimensiuni ca un alt cargo togolez interceptat la jumătatea lunii ianuarie în aceeaşi zonă, la 62 de mile sud-est de Canare, „Blume", pe care fusese descoperită o cantitate similară de cocaină.

În total, nouă tone de droguri au fost confiscate în luna ianuarie, şi-a exprimat poliţia satisfacţia în comunicatul emis cu acest prilej.

Legăturile strânse ale Spaniei cu America de Sud, de unde provine cocaina, fac din ea una dintre principalele porţi de intrare a drogurilor în Europa.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Polițistul care și-a arestat șeful, după ce l-a prins băut la volan. „Nu-mi pasă dacă ești președintele”

2 Palatul Buckingham a ajuns la o înțelegere cu Harry și Meghan: Nu mai plătesc chirie dacă locuiesc la Frogmore Cottage

3 Cum va fi vremea de Paște. Meteorolog: „Veștile nu sunt chiar atât de bune“. Unde va fi cel mai cald

4 Horoscopul zilei / luni, 20 martie. Leii trebuie să reia legătura cu prietenii pe care i-au ignorat

5 N-o să credeți, dar este Nicoleta Luciu!