Spellground Festival a fost anulat din cauza doliului naţional pentru Regina Ana

Spellground Festival a fost anulat din cauza doliului naţional pentru Regina Ana

Spellground Festival, cel mai mare festival de muzică de pe litoralul românesc, programat între 12-14 august, a fost anulat ca urmare a solicitării Universităţii Ovidius Constanţa,partener oficial al festivalului,cu privire la respectarea zilei de 13 august ca zi de doliu naţional,anunţă organizatorii.

Spellground Festival a fost anulat din cauza doliului naţional pentru Regina Ana

Festivalul Spellground, care fusese stabilit să aibă loc între 12-14 august, din Constanţa până în Năvodari, pe trei scene, reunind 17 trupe internaţionale şi 44 româneşti, în total peste 300 de artişti, inclusiv muzicineii de la The Kooks şi cei de la Röyksopp, nu va mai avea loc.

Universitatea Ovidius Constanţa, partener oficial al evenimentului, a solicitat respectarea zilei de 13 august ca zi de doliu naţional prin adaptarea programului festivalului şi eliminarea manifestărilor muzicale de pe terenul instituţiei de învăţământ.

Contravaloarea biletelor şi abonamentelor poate fi recuperată începând cu data de 12 august în toate reţelele de ticketing, conform procedurilor ce vor fi anunţate începând de sâmbătă, 6 august, pe site-ul oficial.

Pe terenul Universităţii Ovidius ar fi trebuit poziţionate principalele două scene ale festivalului, Master Stage şi Ground Stage, care însumau 70% din showurile live din programul Spellground.

“Activităţile agreate iniţial prin acordul de parteneriat contravin poziţiei pe care instituţia noastră doreşte să o adopte într-o astfel de zi şi a obligaţiilor dispuse prin hotărârea de guvern”, se arată într-o adresă a Universităţii.

“Apreciem că arborarea drapelului în bernă la sediul Universităţii şi desfăşurarea în acelaşi timp a unor manifestări muzicale de o asemenea anvergură contravin mai ales eticii şi moralei de care o asemenea instituţie de învăţământ ar trebui să dea dovadă” mai precizează Universitatea.

“Un festival nu poate fi rupt în jumătate, este un tot unitar. Am luat în calcul doar anularea zilei de 13 din programul festivalului, dar fără încasările de sâmbătă, cea mai bine vândută zi, ne e imposibilă susţinerea întregulului eveniment din punct de vedere financiar şi logistic. Vom încerca reprogramarea headlinerilor în concerte individuale în sezonul 2016 – 2017. Suprapunerea datelor libere pentru întreg line-up-ul pentru o formulă de festival este puţin probabilă” spune Nicoleta Petre, Director Comunicare Spellground.

“Ne pare foarte rău ca trebuie să luam această decizie. Muncim de peste opt luni pentru ca acest festival să aibă loc la nivelul pe care l-am visat. Am pus suflet, efort şi toate resursele noastre la dispoziţie. Le cerem scuze fanilor pe care i-am dezamăgit” mai adaugă Nicoleta Petre.

Posesorii de bilete şi abonamente Spellground îşi pot recupera contravaloarea biletelor începând cu data de 12 august, în toate reţelele de ticketing folosite, urmând paşii ce vor fi anunţaţi începând cu data de 6 august, pe site-ul oficial.

De asemenea, rambursarea contravalorii pachetelor de cazare (în camping şi la hoteluri) achiziţionate de pe site-ul oficial poate fi solicitată începând cu data de 12 august. Suplimentar, la adresa dedicată de corespondenţă, echipa Spellground va prelua mesajele şi solicitările punctuale ale cumpărătorilor de bilete.

Mai multe detalii pe site-ul http://spellgroundfestival.com.

Guvernul României a aprobat în şedinţa de miercuri Hotărârea de Guvern privind declararea zilei în care va fi înmormântată Regina Ana, 13 august, zi de doliu naţional pe teritoriul României.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dizarmonic. Fals. Crud. Inadaptat / Un psiholog calcă pe cutume și-l „diagnostichează” pe Iohannis

2 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

3 Ea e madam Ciolacu. Poate cea mai de succes covrigăreasă din Buzău...

4 Așa o fi?

5 Jocuri de putere între taberele marionetelor din PSD