„Spiderman” cere în instanță 2 milioane de lei de la un judecător și doi procurori

„Spiderman” cere în instanță 2 milioane de lei de la un judecător și doi procurori

Deținutul ”Spiderman”, care a trecut în decursul ”carierei” infracționale prin mai multe penitenciare din România, a dat în judecată trei procurori și cere daune în valoare de 2 milioane de lei.

Ibram Manet a fost supranumit pușcăriașul ”Spiderman”, după ce în 2006 s-a urcat pe acoperișul Penitenciarului Oradea și a amenințat că se aruncă de pe clădire.

De asemenea, în decursul anilor, Manet a avut mai multe tentative de suicid, sau acte de violență prin sălile de judecată. Bărbatul acționează regulat în judecată diverse instituții ale statului sau magistrați.

Cel mai recent dosar a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Alba, în data de 15 noiembrie. Manet cere 2 milioane de lei de la trei magistrați de pe raza Curții de Apel Oradea. Este vorba despre Ioan Marian Racolţa, judecător la Judecătoria Oradea, Aurel Sebastian Vălean, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea și Adrian Ionel Sferlea, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea.

În urmă cu doi ani Manet a dat în judecată, tot pe rolul Tribunalului Alba, Judecătoria Oradea și a cerut ca instanța bihoreană să îi plătească 12 milioane de lei cu titlul de daune morale. Atunci, într-o cerere scrisă de mână, denumită ”Memoriu – Sesizare” și încă un document numit ”Sesizare Președintelui Tribunalului Alba”, Ibram a detaliat motivele pentru care a dat în judecată instanța din Bihor.

Acesta a susținut că Judecătoria Oradea, ”a pronunțat cu rea voință” printr-o sentință penală, care a privit o abatere disciplinară ușoară, ca deținutul să fie pus 10 zile la izolare și să fie fie trecut la regim închis de maximă siguranță, se arată în motivarea Tribunalului Alba.

Momentul amenințării cu suicidul

În 4 octombrie 2006, Ibram Manet s-a urcat pe acoperișul închisorii Oradea și a amenințat că se va arunca de pe clădire dacă nu ii vor fi soluționate cererile. Ibram Manet era încarcerat atunci în penitenciarul din Oradea de aproximativ cinci ani, executând o condamnare de opt ani pentru tâlhărie și furt calificat.

Manet i-a acuzat pe gardieni că l-au bătut, la dispoziția comandantului penitenciarului și că l-au legat de mai multe ori cu lanțuri de patul din celulă. Deținutul a cerut atunci să discute cu procurorul șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, dar în momentul în care acesta a apărut, Ibram a refuzat dialogul, motivând că “este corupt”.

De asemenea, a mai solicitat prezenta a doi asistenți sociali și a unui echipaj medical, motivând ca este bolnav. ”Mă fac Spiderman! N-am plasă, da' mă fac Spiderman!”, striga deținutul de pe acoperişul închisorii din Oradea.

În final, Manet a fost convins de preotul penitenciarului să coboare de pe acoperiș după aproximativ o oră, fiind preluat de gardieni. SURSA: Ziare.com

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Planeta sexuală Moldova / Agresoarea avea un cârnat pe care a încercat să-l introducă în vaginul femeii

2 Mariana Moculescu s-a pozat aproape goală, într-o poziție sexuală! Cică e bonus pentru fani....

3  Vlăduța Lupău, știți, aia despre care a întrebat Florin Călinescu ce a întrebat...

4 „Iubiți români, iubiți străini, nu conta, amanți să fie…” / Femeia asta e nimfomană?

5 „Nu va mai reveni pe teren”