Spionii lui Putin expulzați de Occident se plâng de lipsa locurilor de muncă în Rusia

Spionii lui Putin expulzați de Occident se plâng de lipsa locurilor de muncă în Rusia

Personalul de la misiunile diplomatice ale Moscovei din Occident, expulzat din cauza invaziei lui Vladimir Putin în Ucraina, a constatat că este greu să se angajeze la întoarcerea în Rusia.

Personalul diplomatic nemulțumit a semnat o scrisoare către Putin cu privire la situația lor dificilă. Aceasta este descrisă ca o tragedie personală pentru mulți dintre ei, potrivit The Insider. Portalul rus independent de investigație susține că misiva provine de la o sursă din cadrul administrației prezidențiale ruse. Numele celor 11 semnatari sunt acoperite.

După ce Putin și-a lansat invazia la scară largă pe 24 februarie 2022, SUA au condus răspunsul internațional prin impunerea de sancțiuni menite să izoleze economia Rusiei.

Măsurile au inclus expulzarea a 698 de diplomați ruși din țările UE, iar The Insider a relatat că aproape jumătate dintre aceștia erau ofițeri de carieră ai serviciilor de informații militare, externe și interne, adică ai GRU, ai SVR și ai FSB.

În scrisoare se spune că, în urma începerii a ceea ce Kremlinul numește o "operațiune militară specială", Uniunea Europeană, printre altele, "a declarat un război diplomatic împotriva țării noastre", în care ofițerii de informații” au trebuit să părăsească țările europene.

Pentru multe familii ale acestor ofițeri, "plecarea neașteptată din misiunile diplomatice a devenit o tragedie personală și a dat naștere unor numeroase probleme", se arată în scrisoare. Printre acestea se numără plata cazării la Moscova și găsirea de locuri la școală și grădiniță pentru copiii lor.

"Aproape toate" soțiile acestor funcționari "au studii superioare și au plecat să-și găsească singure un loc de muncă, dar pur și simplu nu există profesii și salarii decente", adaugă semnatarii scrisorii.

The Insider a distribuit capturi de ecran ale misivei, care sugerează că încercările Ministerului rus de Externe de a găsi locuri pentru angajații expulzați la alte ambasade rusești din Africa, Asia, America de Sud și din fostele țări sovietice nu au dat rezultate, deoarece posturile sunt deja ocupate.

Scrisoarea a contestat, de asemenea, ceea ce a spus că sunt rapoarte din Occident care îi acuză pe ofițerii de informații ruși de "incompetență și inacțiune și, uneori, chiar de neprofesionalism grosolan", pe fondul relatărilor potrivit cărora aceștia s-au îmbătat și s-au bătut.

De asemenea, în scrisoare se afirmă că, înainte de invazie, ofițerii de informații ruși din țară au oferit informații vitale despre capacitățile militare ale Ucrainei. The Insider a spus cum GRU a furnizat avertismente nebăgate în seamă Moscovei că ucrainenii nu vor primi trupele rusești ca pe niște eliberatori.

The Insider a relatat că unii dintre semnatarii scrisorii au declarat că plângerile au provenit "nu de la ofițerii înșiși... ci de la soțiile lor", dintre care una s-a simțit ofensată că a fost sfătuită să livreze pizza.

"Vladimir Vladimirovici [Putin], am dori să subliniem că nu ne plângem, ci vrem corectitudine", se mai arată în scrisoare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat