Spitalul ''Gr. Alexandrescu'': 12 bebeluşi născuţi la Maternitatea ''Panait Sârbu'', depistaţi cu stafilococ auriu

Spitalul ''Gr. Alexandrescu'': 12 bebeluşi născuţi la Maternitatea ''Panait Sârbu'', depistaţi cu stafilococ auriu

Paisprezece bebeluşi născuţi la Maternitatea ''Panait Sârbu'' au fost trataţi la Spitalul de copii ''Grigore Alexandrescu'', dintre aceştia 12 fiind depistaţi cu stafilococ auriu meticilino rezistent în diferite culturi, se arată într-un comunicat al unităţii medicale.

"Cu privire la bebeluşii născuţi la Maternitatea 'Panait Sârbu', care ni s-au adresat începând cu data 24.10.2018, vă aducem la cunoştinţă că am tratat 14 pacienţi (toţi în prima lună de viaţă). Dintre aceştia, 12 au fost depistaţi cu stafilococ auriu meticilino rezistent în diferite culturi. La ceilalţi 2 - la unul s-a infirmat infecţia cu stafilococ auriu şi la celălalt este în lucru", precizează miercuri sursa citată.

Potrivit reprezentanţilor spitalului, cei mai mulţi au fost cu manifestări cutanate de diferite gravităţi (trataţi în secţiile de pediatrie şi chirurgie).

În prezent, în clinică mai sunt internaţi 6 bebeluşi - 3 cu probleme respiratorii şi 3 cu infecţii cutanate, la Secţia de chirurgie.

"Toate cazurile au fost raportate către DSP", mai arată sursa citată. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria