Stamule: Vom lua toate măsurile ca să ţinem economia activă; nu avem niciun interes să revenim la starea de urgenţă

Stamule: Vom lua toate măsurile ca să ţinem economia activă; nu avem niciun interes să revenim la starea de urgenţă

Guvernul nu are niciun interes ca România să revină la starea de urgenţă şi va căuta să ia toate măsurile pentru a ţine economia activă, de la garanţii de stat la finanţări din fonduri europene şi la investiţii publice, ca să absoarbă forţa de muncă, a declarat, joi, Tănase Stamule, consilierul pe probleme economice al premierului României.

"Noi nu avem niciun interes să revenim la starea de urgenţă. Economia trebuie să continue să funcţioneze. În starea de urgenţă am avut o pierdere de 3% din PIB, venituri neîncasate la bugetul de stat, iar societatea noastră funcţionează la parametri cât de cât normali, atât timp cât economia este deschisă. (...) Vom căuta să luăm toate măsurile ca să ţinem economia activă, de la garanţii de stat la finanţări din fonduri europene, la investiţii publice, ca să absoarbă forţa de muncă", a susţinut Stamule, la cea de-a VIII-a ediţie a evenimentului "Business Challenge".

Potrivit acestuia, vor fi luate măsuri pentru a funcţiona cele mai multe zone economice, în condiţiile în care, din cauza pandemiei, au fost afectate HoReCa, învăţământul, dar şi firmele care organizează evenimente.

"În afară de zonele acestea, mesajul este foarte clar: vrem ca lucrurile să meargă înainte, vrem ca lumea să meargă la muncă, vrem ca firmele să fie active, să producă, să vândă, să-şi dezvolte partea digitală, astfel încât, la sfârşitul pandemiei, să vedem o societate mai bună, mai evoluată, o administraţie publică mai suplă şi companii care şi-au făcut un upgrade digital pentru a fi cât mai competitive pe piaţa naţională, dar şi pe pieţele din zonă", a afirmat consilierul. AGERPRES/(A - autor: Nicoleta Bănciulea, editor: Oana Tilică, editor online: Anda Badea)

 

Sursa foto: Tanase Stamule / Facebook

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

3 Ziceau că e „stupidă și inutilă” / Priviți, vedeta ucraineană Akkerman, capturată de Rusia, a fost introdusă în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră

4 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

5 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!