Starea de sănătate a lui Aleksei Navalnîi este ''mult mai bună'', au anunţat aliaţi ai săi

Starea de sănătate a lui Aleksei Navalnîi este ''mult mai bună'', au anunţat aliaţi ai săi

Starea de sănătate a opozantului rus Aleksei Navalnîi, critic fervent al Kremlinului, s-a îmbunătăţit considerabil şi el este la curent cu măsurile care au fost luate împotriva grupurilor sale de campanie, a declarat vineri aliatul său Ivan Jdanov, informează Reuters.

Aliaţii lui Navalnîi au anunţat în aprilie că starea sa de sănătate era una extrem de proastă şi că el a fost transferat la spitalul închisorii pentru tratament.

"Aleksei Navalnîi este într-o condiţie mult mai bună acum şi de fiecare dată când i se comunică unele ştiri el spune că este şocat", a spus Jdanov la postul de radio Eho Moskvî, cu referire la scoaterea în afara legii a fundaţiei anticorupţie a lui Navalnîi.

"El încearcă să rămână la curent cu noutăţile, să menţină legătura cu evenimentele şi să dea sfaturi legale avocaţilor... Una peste alta, totul este bine", a declarat Jdanov.

Un tribunal rus a aprobat miercuri o solicitare a procurorilor de a declara drept "extremiste" organizaţiile care au conexiuni cu opozantul Kremlinului, o decizie ce permite scoaterea unor astfel de organizaţii în afara legii precum şi creşterea represiunii la adresa susţinătorilor acestora. Hotărârea, care a intrat în vigoare imediat, interzice efectiv membrilor unor astfel de grupuri să participe la alegerile parlamentare din acest an.

Această hotărâre vizează în special Fondul pentru lupta împotriva corupţiei (FBK), cunoscut pentru anchetele sale răsunătoare cu privire la stilul de viaţă al elitelor din Rusia şi delapidările comise de acestea, precum şi birourile regionale ale opozantului Navalnîi, care se ocupă de organizarea manifestaţiilor şi a campaniile electorale. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România

5 Un fost atașat militar rus s-a dus la Deveselu ca turist. A pretins că se roagă la o biserică