Statele Unite consideră că nici Moscova, nici Kievul nu sunt acum dispuse pentru negocieri

Statele Unite consideră că nici Moscova, nici Kievul nu sunt acum dispuse pentru negocieri

Statele Unite consideră că nici Rusia, nici Ucraina nu demonstrează în prezent dorința de a negocia.

John Kirby, coordonatorul de comunicații strategice la Casa Albă. Foto: Twitter

Niciuna dintre părți nu este acum în măsură să se așeze la masă și să înceapă negocierile”, a declarat miercuri John Kirby, coordonator de comunicații strategice la Consiliul Național de Securitate al Casei Albe.

Potrivit acestuia, pe de o parte, Federația Rusă „continuă în mod clar să ducă acest război”. Pe de altă parte, „președintele [Ucrainei] Volodymyr Zelensky însuși a spus că sunt concentrați pe operațiunile lor de contraofensivă”. „Nu sunt într-o poziție în care să vrea să negocieze”, a adăugat Kirby. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a mai opinat că „[președintele rus Vladimir] Putin nu are intenția de a se așeza la masa negocierilor în viitorul apropiat”.

Dacă mă întrebați dacă putem prezice sfârșitul acestui război, cum va arăta, răspunsul este desigur că nu”, a spus purtătorul de cuvânt al SNB. „Rolul nostru este să ne asigurăm că vom continua să sprijinim Ucraina pe câmpul de luptă, astfel încât, atunci când vine vorba de a se așeza la masa de negocieri, președintele Zelensky să poată reuși în acele negocieri”, a adăugat Kirby.

Pe 4 octombrie, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a pus în aplicare decizia Consiliului de Securitate și Apărare Națională privind imposibilitatea de a purta negocieri cu liderul rus Vladimir Putin. La rândul său, președintele Federației Ruse a declarat anterior reporterilor că poziția Ucrainei cu privire la negocierile cu Rusia s-a schimbat în momentul în care trupele ruse s-au retras de la Kiev. Potrivit acestuia, la Istanbul s-a ajuns la anumite acorduri, iar „aceste acorduri au fost de fapt aproape parafate”. Putin a subliniat că partea rusă este întotdeauna deschisă pentru negocieri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Da, este dr. Andrei Nae, lector la catedra de limba engleză, membru în comisia de admitere a Universității București

2 „Mi-am pierdut fiul. Fiul meu Xavier este mort, ucis de virusul wok”

3 Fotografia cu lectorul universitar îmbrăcat în fustă a împărțit Internetul. Reacția Universității din București și a colegilor acestuia

4 O poveste reală, nu banc! / Citiți și voi, că asta este lumea în mod real, o bombă cu ceas...

5 „România este țară sigură, în Londra ies fără geantă scumpă. În Italia, a spart geamul la Ferrari ca să ia ceasul de la mână”