Statul paralel. Cine stă pe canapea cu el?

Statul paralel. Cine stă pe canapea cu el?

Fostul premier Victor Ponta a publicat joi o nouă fotografie în care liderul PSD, Liviu Dragnea, apare alături de principalii reprezentanți ai așa-zisului stat paralel, Laura Codruța Kovesi și George Maior.

Conform G4Media.ro , Victor Ponta a declarat într-un interviu că fotografia a fost făcută în 2014, la una dintre vilele de protocol ale SRI, cu ocazia unei zile de naștere.

Potrivit unor surse, fotografia a fost făcută la K2, unul dintre sediile de protocol ale SRI din București.

Postarea integrală pe Facebook al ui Victor Ponta:

„Pt membrii CEX al PSD – pentru toti cei care inca il sustin pe Dragnea ! Stop minciunii si ipocriziei! Stop manipularii si imposturii!

Dragnea nu a luptat niciodata nici cu Kovesi, nici cu Statul Paralel , nici contra abuzurilor , nici ca sa-si apere colegii ! Mereu si-a urmarit interesul personal indiferent de interesul celorlalti !

Revolta mea, a lui Grindeanu, Tudose, Banicioiu, Andronescu, Firea si, de ieri, Tutuianu, Stanescu, Ciolacu, Mocioalca, Neacsu etc. nu are absolut nicio legatura cu Iohannis, SRI, Soros bla bla – este doar o incercare in al 12 lea ceas de a-i lua mansa unui pilot nebun si disperat gata sa distruga tot!

Cine maine ramane cu Dragnea sa nu mai invoce scuze false!”

Laura Codruța Kovesi spunea într-un interviu pentru Republica din iunie 2016 că în urmă cu un an și jumătate își rupsese mâna și s-a tratat într-un spital de stat – ceea ce înseamnă în perioada din preajma alegerilor prezidențiale din 2014: ”Nu știu cât de secretă sau nesecretă este informația, dar în urmă cu un an și jumătate mi-am rupt mâna și am fost operată într-un spital public. Îmi fac analizele la fiecare șase luni, mă duc la spital public.”

O descriere a evenimentului la care a fost făcută fotografia a fost făcută la începutul acestui an de patronul ziarului Evenimentul Zilei, Dan Andronic:

Ziua lui Florian Coldea. Sau a lui George Maior. Locația binecunoscută: K2. Laura Codruța Kovesi, șefa DNA, avea mâna în ghips. Canapeaua din stânga, cum treci de holul de intrare, în sala principală. Acolo au stat câteva zeci de minute Liviu Dragnea și șefa DNA, Laura Codruța Kovesi. Din când în când, el îi atingea ghipsul. Ne mutăm în sala principală. Acolo se afla și Sebastian Ghiță. Tocmai dăduse un interviu la EvZ. Kovesi, ghidușă sau supărată, îl amenință pe deputatul PSD cu mâna în ghips. Liviu Dragnea și Sebastian Ghiță erau, la acel moment, „penali”, cum îi place doamnei Kovesi să se exprime. Care-i diferența între momentul Kovesi – Dragnea de la K2 și Bica – Udrea de la Paris?

Fostul premier Victor Ponta a publicat săptămâna trecută încă două fotografii în care Dragnea apare în ținută lejeră alături de George Maior, Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi.

El a susținut că pozele au fost făcute la un eveniment privat, și nu la unul oficial cum a susținut liderul PSD. Ponta a declarat că ”era ziua cuiva în septembrie” la care au participat și oameni care nu aveau funcții în stat, prezentând în acest sens și o a treia imagine în care apare Vasile Dâncu.

”Erau chestiuni private. De ce minte domnul Dragnea că a fost, că n-a fost, că nu mai ține minte. Nu există această bătălie falsă cu statul perpendicular, oblic. Este o minciună prin care domnul Dragnea vrea să acapareze instituțiile statului. Eu vreau ca oamenii să se trezească și să înțeleagă că problemele noastre sunt altele”, a declarat Victor Ponta.

”Cred că domnul Ghiță le-a făcut”, a declarat Ponta referindu-se la autorul imaginilor, după ce Liviu Dragnea declarase că pozele ar fi fost făcute de fotograful oficial al SRI.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni seara, la Antena 3, că nu știe dacă a doua fotografie prezentată de Victor Ponta, în care apare alături de Liviu Maior și Florian Coldea, este reală sau nu, dar a declarat că ”asta îi compromite pe ei pentru că arată cât de securiști sunt”. Dragnea a mai spus că a primit semnale încă de acum trei luni de la Maior, de când Claudiu Manda ar fi început să vorbească de spre protocoale. Dragnea susține că a participat la evenimentele organizate de SRI alături de alte 100 de persoane care erau invitate de ziua națională sau de ziua serviciului.






Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante