Statul represiv creat de Dragnea. Cum s-a speriat micul dictator din Belina de zece protestatari luați cu duba

Statul represiv creat de Dragnea. Cum s-a speriat micul dictator din Belina de zece protestatari luați cu duba

Atât de mare e repulsia față de politicile PSD, încât a explodat și magiunul. Până și la Topoloveni, în județul roșu Argeș, s-a găsit o mână de oameni care să protesteze public față de Liviu Dragnea. Sentimentul de revoltă și saturație se răspândește rapid, iar singurul răspuns al lui Dragnea e forța, violența. Ultima dovadă – abuzul de la Topoloveni, unde jandarmii i-au dus la secția de poliție pe cei zece oameni care protestau pașnic, fără să încalce vreo lege, scrie jurnalistul Cristian Pantazi pe  G4Media.ro .

Scena s-a întâmplat vineri, după zile întregi în care Dragnea și liderii PSD au încercat să pozeze în victimele inocente ale unor presupuse acte de violență pe care nu le-a văzut nimeni.

Explicația jandarmilor pentru săltarea protestatarilor din Topoloveni este halucinantă: să stea în secția de Poliție până se termină evenimentul electoral al lui Dragnea. Cam ca în cazul huliganilor din fotbal, forțați prin decizie judecătoarescă să stea în secțiile de Poliție pe durata meciurilor, ca să nu provoace scandal. Doar că în acest celor zece protestatari din Topoloveni nu există nici o sentință, nici un dosar penal, nici măcar o suspiciune de încălcare a legii.

Dragnea perorează de doi ani și jumătate despre presupusul stat paralel și presupusele lui abuzuri. Deocamdată nici un asemenea abuz nu a fost dovedit de vreo instanță, dar autovictimizarea lui Daddy și a cetei de infractori care-l sprijină continuă neabătută.

Realitatea e alta: Dragnea a instalat un stat represiv, în care instituțiile de forță răspund la comanda unică a șefului de partid. Ordinul de la PSD e mai puternic decât legea. Așa a fost la intervenția jandarmilor de la mitingul din 10 august 2018, așa a fost când Antifrauda a călcat la ordin câteva redacții libere, la fel s-a întâmplat când Poliția Rutieră i-a făcut dosar penal șoferului cu plăcuțele M..E PSD. Nu a contat legea în nici unul dintre cazuri, ci doar ordinul PSD.

În treacăt fie spus, pe vremea protestelor împotriva fostului președinte Traian Băsescu, când un pensionar a fost băgat în dubă după ce devenise agresiv cu forțele de ordine, a fost decretată tragedie națională pe Antena 3, care a proclamat moartea democrației și instalarea dictaturii. Ei, bine, acum, când zece protestatari pașnici sunt luați pe sus și ascunși de ochii lui Dragnea, cum este?

Azi, la Topoloveni, Jandarmeria s-a făcut iar scut în jurul liderului. Protestatarii care manifestau la Topoloveni împotriva PSD, în timpul unei vizite a lui Liviu Dragnea în localitate, au fost cu toții ridicați de jandarmi, băgați în dube și duși la poliție. Or, legea permite conducerea la secție doar în cazuri grave sau dacă un cetățean refuză să fie legitimat, ceea ce nu e cazul.

Sătul să fie huiduit și fluierat în orice oraș ori văgăună se duce în vizitele lui cu parfum comunist, Dragnea și-a rezolvat rapid problema la Topoloveni. Jandarmii locali au răspuns dorinței șefului de partid și au eliberat perimetrul. Abuziv, ilegal, dar ce mai contează un abuz peste atâtea altele?

Contează, pentru că toate aceste abuzuri vor fi decontate. Politic – le va deconta mai devreme sau mai târziu chiar Dragnea, care se transformă într-un mic autocrat, dar care nu va conduce veșnic România. Legal – le vor deconta executanții, cei care pun ordinul de partid înaintea legii. Le vor decont grăjdanii, adică cei care acceptă să facă treaba murdară în locul beneficiarului direct.

Există însă și o parte bună în această etalare de forță brută, disproporționată și ilegală: arată frica lui Dragnea de oameni. Turneele electorale ale PSD din acest an au fost toate eșecuri rușinoase: oameni aduși cu arcanul care nu știau cum să plece mai repede, dublați de contra-mitinguri sau proteste viguroase. Imaginea cu Dragnea, Dăncilă și liderii PSD fluierați, plecând pe ușile din dos, în dube cu geamuri fumurii au devenit o banalitate.

Micul autocrat de Belina tot încearcă să-i mintă pe oameni că le-a crescut salariile și, din cauza asta, e amenințat de forțe oculte, stat paralel, Soros și asasini cazați la Hilton. Realitatea e alta, și o simte pe pielea lui: a mințit prea mult, prea des și prea mulți oameni ca să mai poată scăpa de disprețul lor.

Nu-i rămâne decât iluzia că gărzile pretoriene cu chipiu de jandarm îl vor ajuta la infinit. De huiduieli l-or putea proteja, de vot nu.



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro