Ștefan: Efortul bugetar pentru achiziția de ambulanțe este de 50 - 60 milioane lei pentru 2017

Ștefan: Efortul bugetar pentru achiziția de ambulanțe este de 50 - 60 milioane lei pentru 2017

Ministerul Finanțelor Publice va aloca, la rectificarea bugetară din vară, 50 - 60 milioane lei pentru achiziția de ambulanțe, a declarat marți ministrul de resort, Viorel Ștefan, după o întâlnire cu premierul Sorin Grindeanu.

"Cu siguranță vom găsi o soluție de finanțare la rectificarea din vară. Efortul bugetar în evaluarea mea este unul sustenabil, între 50 — 60 milioane lei. Cu această sumă s-ar rezolva problema achizițiilor pentru anul acesta", a spus Ștefan.

El a precizat că această sumă i-a fost indicată de către celelalte autorități.

"Asta știu că este suma care mi-a fost indicată pentru a vedea dacă la rectificare poate fi susținută și răspunsul este da", a mai arătat ministrul Finanțelor.

Potrivit premierului, licitația pentru achiziția de ambulanțe va fi coordonată de Secretariatul General al Guvernului (SGG).

"Toată lumea lucrează într-o echipă, o echipă care ca primă sarcină va avea organizarea acestei licitații pentru achiziția de ambulanțe, că vorbim de ambulanțe de tip B, C, A1, A2, toate aceste lucruri se fac într-o singură licitație, care este coordonată de Secretariatul General al Guvernului și unde vor fi reprezentanți de la IGSU, de la Ministerul Sănătății, de la DSU și de la SGG. (...) Astăzi (...) se va lucra la acest protocol comun între SGG, Ministerul de Interne, prin IGSU, Ministerul Sănătății. Lucrurile se deblochează, astfel încât într-un timp (...) relativ scurt să putem să avem acest acord cadru, să avem licitația pornită și într-un final să ajungem să achiziționăm ambulanțe", a declarat Grindeanu.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat a afirmat, recent, că funcționari din cadrul Ministerului Sănătății au "sabotat" continuu procesul de dotare a serviciilor de Ambulanță și SMURD și că anunțul ministrului Florian Bodog (ministrul Sănătății, n.r.) privind demararea procedurii de achiziție pentru ambulanțe "ascunde multe adevăruri nespuse", fiind, în opinia sa, "un anunț al întârzierii achizițiilor de ambulanțe".

La rândul său, ministrul Sănătății susține că motivele care au determinat "disputa publică" pe tema achizițiilor de ambulanțe pentru SMURD sunt "artificiale" și consideră că problema poate fi rezolvată cu "o directă comunicare".

AGERPRES/ (A — autor: Florin Bărbuță, editor: Andreea Marinescu, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...