Ştirbu (PNL): Strângerea de semnături pentru sancţionarea jurnaliştilor care l-au criticat pe Dragnea, întoarcere în urmă cu 30 de ani

Deputatul PNL de Olt, Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei pentru Cultură din Camera Deputaţilor, susţine formarea liberă a opiniilor şi informarea corectă a cetăţenilor şi consideră că strângerea de semnături pentru sancţionarea de către CNA a posturilor de televiziune şi jurnaliştilor care "l-au atacat şi jignit pe Liviu Dragnea" este asemănătoare cu cenzura din urmă cu 30 de ani.

Într-un comunicat remis miercuri AGERPRES, Gigel Ştirbu afirmă că a aflat din presă despre faptul că liderul PSD Hunedoara a solicitat filialelor locale strângerea de semnături pentru sancţionarea de către CNA a posturilor de televiziune şi jurnaliştilor care l-au criticat pe Liviu Dragnea, fapt ce poate fi înţeles drept reîntoarcere "în vremurile de tristă amintire, de mai bine cu 30 de ani în urmă, când cenzura era în floare".

Gigel Ştirbu mai consideră că "ordinul PSD de strângere de semnături pentru constrângerea unor realizatori TV, vinovaţi doar pentru faptul că au îndrăznit să-l critice pe Liviu Dragnea", reprezintă "răzbunări de o micime inimaginabilă".

Preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor pledează pentru favorizarea formării libere a opiniilor şi pentru informarea corectă şi de bună-credinţă. Ştirbu şi-a exprimat speranţa ca instituţiile publice să fie funcţionale civilizate şi depolitizate.

"Nu este normal totuşi, ca într-o Românie democrată, stat membru al Uniunii Europene, informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă şi de bună-credinţă? Sau ar trebui proslăvite orice erori de guvernare şi gafe ale miniştrilor actuali cu obstinenţă? (...) Sper ca instituţiile publice plătite din banii românilor să fie funcţionale, civilizate şi depolitizate, ca în orice stat membru al UE, până nu e prea târziu!", a declarat Ştirbu, conform comunicatului citat.

Potrivit unor relatări din presa centrală, liderul organizaţiei PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor, ar fi solicitat celorlalte organizaţii PSD strângerea de semnături pentru o sesizare către CNA în vederea sancţionării jurnaliştilor de televiziune care au adus jigniri PSD şi liderului său, Liviu Dragnea. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / 30 de filiale județene ale Pro România își negociază trecerea la PSD. Tudose: Ponta va rămâne de po…

2 Informație / Eu rămân, Mafia va pleca! / Vela îl aduce pe Berbeceanu să-i țină spatele după ce a fost amenințat de…

3 ALERTĂ / Firea a băgat Capitala României în faliment? STB a depus garanție la Fisc sediul și parcul de autobuze …

4 Mafia din MAI, în corzi! Mesajul lui Traian Berbeceanu!

5 Când scapă statul român de porcii plantați de Dragnea în funcții cheie? Citiți și voi ce-a făcut ăsta!

recomandări

Te ia DNA: Marian Pirnea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai rapidă mașină din lume e aproape gata