ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 14 IULIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 14 IULIE

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, în cadrul discuțiilor fiind abordate subiecte precum menținerea țintei de deficit de 3%, disciplina financiară și combaterea evaziunii fiscale, au declarat, pentru AGERPRES, surse oficiale.

*** Niciun program de guvernare, indiferent cât de ambițios ar fi, nu are dreptul să contravină cerințelor esențiale de stabilitate și predictibilitate de care economia are nevoie, a declarat președintele Klaus Iohannis într-un mesaj transmis cu prilejul lansării versiunii în limba română a "Cartei Albe a IMM-urilor din România".

*** La Palatul Parlamentului, are loc forumul ''Dialogul partidelor politice China — Țările Europei Centrale și de Est 2017''.

—Dezvoltarea relațiilor cu China reprezintă un obiectiv important constant al statelor central și est-europene, a declarat, în deschiderea lucrărilor, vicepremierul Marcel Ciolacu.

—Președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, parafrazând un vechi proverb chinezesc, că Europa și China trebuie să urce împreună muntele pentru a cunoaște beneficiile dezvoltării economice.

—China intenționează să dezvolte noi platforme de comunicare și colaborare cu partidele din țările Europei Centrale și de Est, în special în ceea ce privește proiecte de mare anvergură cum este cel privind Inițiativa "Centura și Drumul" ("Belt and Road"), a declarat Liu Yunshan, membru al Comitetului Permanent al Biroului Politic al Comitetului Central al PCC și secretarul Secretariatului Comitetului Central al PCC.

*** O expoziție In memoriam Augustin Buzura, care a murit luni la vârsta de 78 de ani, este deschisă de vineri la sediul Institutului Cultural Român până pe 31 iulie, informează un comunicat ICR transmis AGERPRES. Expoziția cuprinde volume în limba română și traduceri în alte limbi din opera marelui prozator.

*** Comanda Centrului Național de Instruire Întrunită "Getica" (CNII) investighează cum a fost posibil ca un fragment metalic de muniție să ajungă joi de la Cincu, unde are loc exercițiul SABER GUARDIAN-17 (SG-17), în grădina unui sătean din localitatea sibiană Merghindeal, aflată la aproximativ 300 de metri distanță față de poligon, a anunțat MApN. Fragmentul de muniție nu a explodat, nu a rănit pe nimeni și nu a produs pagube materiale.

*** Fostul deputat Adrian Simionescu și afaceristul Marian Fișcuci au fost audiați de procurorii Direcției Naționale Anticorupție în dosarul cu privire la aspectele prezentate de jurnaliștii de la RISE Project, au declarat surse judiciare.

*** Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat că are informația certă, în urma verificărilor făcute, că documentul atribuit de RISE Project, într-o anchetă publicată recent, Direcției Generale de Informații și Protecție Internă nu se găsește înregistrat în nicio structură a MAI și inițial nu a avut antet.

AGERPRES/(autor: Claudia Stănescu, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...