ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 24 FEBRUARIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 24 FEBRUARIE

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretele privind promulgarea legii pentru respingerea OUG 13 privind modificarea Codurilor penale și a legii pentru aprobarea OUG 14 care abrogă primul act normativ.

* Șase persoane vor fi duse în instanță cu propunere de arestare preventivă, iar trei sunt cercetate sub control judiciar pentru violențele din Piața Victoriei din noaptea de 1 spre 2 februarie. Polițiștii au audiat 26 de persoane, joi seară, în acest caz, după mai multe percheziții efectuate la domiciliile celor bănuiți, a informat Biroul de presă al Poliției Capitalei.

* Grațierea în întregime a pedepselor de până la 5 ani inclusiv este de natură să creeze un sentiment de insecuritate socială, se apreciază într-un punct de vedere cu privire la proiectul de lege pentru grațierea unor pedepse, întocmit de Direcția legislație, documentare și contencios din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

* Procurorul Constantin Sima de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii eliberarea din funcție prin pensionare. Cererea de pensionare a lui Sima, care în prezent ocupă funcția de șef serviciu în cadrul PÎCCJ, va fi analizată de Plenul CSM în ședința din 28 februarie.

* Primarul general, Gabriela Firea, susține că prin crearea celor 19 societăți comerciale pe acțiuni, în privința cărora urmează să se pronunțe Consiliul General al Capitalei în ședința de marți, municipalitatea va reuși să administreze eficient patrimoniul public, să furnizeze servicii la standarde europene și să deruleze proiecte de investiții care vor duce la creșterea calității vieții bucureștenilor.

AGERPRES/(autor: Claudia Stănescu, editor: Mihai Simionescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...