ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 28 MARTIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 28 MARTIE

* Fostul deputat Adrian Gurzău a fost condamnat de judecătorii Tribunalului București la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare pentru trafic de influență în dosarul Carpatica Asig. Decizia nu e definitivă.

* România este unul dintre cei mai puternici aliați NATO în ceea ce privește stadiul de implementare a angajamentelor pentru măsurile de creștere a rezilienței luate la Summitul de la Varșovia, a declarat asistentul secretarului general al NATO, Patrick Turner. Acesta a participat la Seminarul Grupului Comun de Planificare al NATO în domeniul rezilienței și pregătirii urgențelor civile, organizat de MAI la Palatul Parlamentului.

* Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat că sunt mobilizate "resurse importante" pentru verificarea informațiilor legate de Sebastian Ghiță și locul în care el se află, precizând că date în acest sens nu pot fi oferite de MAI, ci de procurorul de caz.

* Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, a declarat că acțiunea echipei de experți ruși care inspectează o instalație militară din România este una ''normală în această perioadă". ''O să vedem care vor fi concluziile pe care le vor trage. Din punctul nostru de vedere, nu reprezintă nicio problemă'', a spus ministrul, la Parlament.

* Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) l-au trimis în judecată pe Marian Mitrea, la data faptei director al Direcției Apelor Dobrogea Litoral, pentru luare de mită, după ce a pretins procent din sumele pe care o firmă urma să le încaseze în baza unor contracte de execuție lucrări încheiate cu instituția publică.

* Proiectul de lege privind inițiativa legislativă de revizuire a Constituției referitoare la redefinirea familiei a fost scos de pe ordinea de zi a votului final din plenul Camerei Deputaților.

AGERPRES/(autor: Georgiana Tănăsescu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu