ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 5 APRILIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 5 APRILIE

Proiectul de lege pentru punerea în acord a prevederilor codurilor penale cu deciziile Curții Constituționale va fi trimis în dezbatere publică și în procedură parlamentară, a declarat ministrul Justiției, Tudorel Toader, care a reiterat că nu va propune un prag pentru abuzul în serviciu. Pe de altă parte, el a precizat că MJ a avizat negativ modificările aduse în Parlament proiectului de lege privind conflictul de interese.

* Un medic de la Spitalul "Marie Curie" a fost bătut marți în cabinetul său de către aparținătorii unui copil, nemulțumiți de diagnosticul dat, a declarat, pentru AGERPRES, șeful Secției de nefrologie, prof. dr. Mihaela Bălgădrean. Ea a anunțat că atât medicul în cauză, cât și spitalul au făcut plângere penală. Ulterior, Poliția Capitalei a informat că agresorul a fost reținut și va fi cercetat sub control judiciar sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

* Guvernul va discuta, în ședința de miercuri, un proiect de hotărâre privind acordarea unor ajutoare de urgență. Sunt vizate mai multe cazuri sociale, urmărindu-se ajutorarea unor persoane care au diverse probleme punctuale, au declarat, pentru AGERPRES, surse guvernamentale.

* Liderul grupului social-democraților din Senat, Șerban Nicolae, a susținut că PSD va trebui să facă o analiză de ansamblu, în condițiile în care lideri cu "oarecare vizibilitate" lansează mesaje "care nu au legătură" cu activitatea partidului și care îi pot afecta "credibilitatea și stabilitatea".

* Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, susține că PSD, ALDE și UDMR "ciopârțesc" Codul penal, afirmând că modificările aduse acestuia în Comisia juridică a Camerei Deputaților reprezintă "un simulacru".

* Tribunalul București a anulat sancțiunea de reducere a salariului decisă de Serviciul de Ambulanță București-Ilfov în cazul medicului care a intervenit în cazul Ioan Gyuri Pascu, a declarat, pentru AGERPRES, managerul SABIF, Alis Grasu. Ea a precizat că se va face apel la această decizie a instanței.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…