ŞTIRILE SERII - SPORT - 25 SEPTEMBRIE

ŞTIRILE SERII - SPORT - 25 SEPTEMBRIE

* Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Taşkent (Uzbekistan), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, după ce a învins-o pe belgianca Ysaline Bonaventure cu 3-6, 6-3, 7-5.

* Perechea alcătuită din tenismanul român Horia Tecău şi cel olandez Jean-Julien Rojer s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului ATP de al Zhuhai (China), dotat cu premii totale de 931.335 dolari, în urma victoriei cu 6-3, 3-6, 10-7 în faţa australienilor Nick Kyrgios/Matt Reid.

* Selecţionata României a învins formaţia Republicii Moldova cu scorul de 2-0 (0-0), miercuri, la Chişinău, în grupa a 2-a a preliminariilor Campionatului European de fotbal feminin Under-17 din 2020, dar a ratat calificarea directă în turul de elită.

* Echipa de bridge a României a atins o performanţă deosebită reuşind să se califice în semifinalele Campionatului Mondial 2019, care are loc în China, la Wuhan (14-28 septembrie), informează un comunicat al Federaţiei Române de Bridge.

* FC Hermannstadt s-a calificat, miercuri, în optimile de finală ale Cupei României la fotbal, după ce a învins-o pe Chindia Târgovişte cu scorul de 1-0 (0-0), pe stadionul Stadion ''Ilie Oană'' din Ploieşti, într-o partidă din şaisprezecimile de finală.

* Antrenorul echipei FC Viitorul Constanţa, Gheorghe Hagi, a fost suspendat două jocuri, miercuri, de Comisia de Disciplină din cadrul FRF după ce a fost eliminat la meciul de acasă cu Politehnica Iaşi, din etapa a 10-a a Ligii I de fotbal, câştigat cu scorul de 2-1.

* Jucătoarea australiană de tenis Ashleigh Barty, numărul unu mondial, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA de la Wuhan (China), dotat cu premii totale în valoare de 2,828 milioane dolari, impunându-se în două seturi, 6-3, 7-5, în americanca Sofia Kenin, într-o partidă disputată miercuri.

* Tenismanul David Ferrer, care s-a retras din activitate în luna mai, cu prilejul turneului de la Madrid, a fost numit director al turneului ATP de la Barcelona, unde îl va înlocui pe Albert Costa, ce ocupa acest post de 11 ani, relatează agenţia EFE.

* Ucraineanul Serghei Bubka, fostul recordman mondial la săritura cu prăjina, a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al Federaţiei internaţionale de atletism (IAAF), cu ocazia Congresului acestei organizaţii, care are loc la Doha, informează L'Equipe.

* Aripa australiană Reece Hodge va rata următoarele trei meciuri ale Wallabies, după ce a fost găsit vinovată de placaj periculos la Peceli Yato în meciul cu Fiji (39-21), disputat sâmbătă în Grupa D a Cupei Mondiale de rugby din Japonia, relatează Reuters, citând World Rugby.

* Sportivul român Alexandru Matei a fost învins de georgianul Nika Baciaşvili, miercuri, în meciul pentru medalia de bronz, la cat. 50 kg, în cadrul Campionatelor Mondiale de judo pentru cadeţi de la Almatî (Kazahstan).

* Clubul de fotbal Union Berlin, aflat pe locul 14 în Bundesliga, a anunţat miercuri că i-a prelungit contractul antrenorului elveţian Urs Fischer cu un an, până în 2021, relatează DPA.

* Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu ATP, accidentat la umărul stâng în timpul US Open, a anunţat că va reveni pe teren cu prilejul turneului de la Tokyo (30 septembrie - 6 octombrie), relatează L'Equipe.

* Doi capi de serie, unguroaica Timea Babos (7) şi germanca Tatjana Maria (6), au pierdut meciurile susţinute miercuri în optimile de finală ale turneului de tenis de la Taşkent (WTA), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari.

* Tenismanul american Taylor Fritz, al şaselea favorit, a fost învins, miercuri, de kazahul Aleksandr Bublik, cu 4-6, 7-5, 7-5, în prima rundă a turneului ATP de la Chengdu (China), dotat cu premii totale de 1.096.575 dolari.

* Preşedintele Federaţiei internaţionale de atletism (IAAF), Sebastian Coe, nu a exclus o posibilă candidatură a Berlinului pentru organizarea Jocurilor Olimpice în 2036, la 100 de ani de la desfăşurarea acestui eveniment în perioada regimului nazist, scrie AFP.

* Fundaşul Gerard Pique pune startul neconvingător al echipei de fotbal FC Barcelona în acest sezon de La Liga pe seama turneelor efectuate de catalani în vară în SUA şi Japonia, relatează Reuters.

* Cele două Camere ale Parlamentului Elveţian l-au reales miercuri pe Michael Lauber în funcţia de procuror general federal, în ciuda gestionarii sale controversate a scandalurilor de corupţie din jurul Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), scrie AFP.

* Jucătorii de tenis Lucas Pouille (Franţa, locul 24 mondial, cap de serie 5) şi Nick Kyrgios (Australia, 27 mondial, cap de serie 6) au fost eliminaţi miercuri în primul tur al turneului ATP de la Zhuhai (China), dotat cu premii totale de 931.335 dolari.

* Jucătoarea ucraineană de tenis Daiana Iastremska (27 mondial) a reuşit să o elimine miercuri pe Karolina Pliskova (Cehia, locul 2 mondial, cap de serie nr. 2), cu 6-1, 6-4, în optimile de finală ale turneului WTA de la Wuhan (China), dotat cu premii totale în valoare de 2,828 milioane dolari.

* Karl-Heinz Rummenigge, preşedintele echipei Bayern Munchen, a declarat miercuri că intenţionează să înscrie a doua echipă a clubului în liga a 3-a din Germania astfel încât jucătorii tineri să capete experienţă competiţională, scrie dpa. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia