ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 13 FEBRUARIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 13 FEBRUARIE

Plenul Parlamentului a avizat favorabil solicitarea președintelui Klaus Iohannis pentru inițierea unui referendum național cu privire la continuarea luptei împotriva corupției și asigurarea integrității funcției publice. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi.

* Comisia pentru constituționalitate a Senatului a acordat aviz favorabil cu majoritate de voturi proiectului de lege al Guvernului pentru grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate.

* Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a precizat, în contextul informațiilor apărute în spațiul public referitor la situația de la Spitalul Colentina, că în atribuțiile sale intră doar numirea managerului spitalului și desemnarea unui reprezentant în cadrul Consiliului de Administrație, rezolvarea oricăror probleme în activitatea curentă fiind de competența echipei manageriale a spitalului și a conducerii Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

* Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit pe ambasadorul Federației Ruse la București, Valeri Kuzmin, cu care a vorbit despre o 'abordare pragmatică' a relațiilor bilaterale, dar și despre necesitatea evitării 'unei retorici inadecvate în declarațiile publice'.

* Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat că alegerile interne din cadrul partidului ar trebui să se finalizeze cel târziu până la jumătatea lunii iunie.

* Președintele PMP, senatorul Traian Băsescu, subliniază că Parlamentul trebuie să modifice imediat articolele din Codurile penale declarate neconstituționale și să introducă toate modificările legate de implementarea Directivei 343 din 2016 a UE, susținând că pe aceste subiecte atât Guvernul, cât și președintele și instituțiile de forță din justiție 'mint prin omisiune', fiind angajate 'într-o cumplită bătălie pentru putere'.

* Senatorul PSD Eugen Teodorovici, fost ministru al Finanțelor, a afirmat că ar fi dorit să vadă în buget 'măsuri mai îndrăznețe pentru zona de economie', afirmând că acestea 'aduc după aceea acel venit pe care îl aștepți'.

* Procurorii de la Parchetul General au solicitat Agenției Naționale de Integritate verificarea declarațiilor de avere depuse de fostul președinte Traian Băsescu.

* Zeci de persoane s-au strâns în Piața Victoriei din București, în a 14-a zi de proteste împotriva Guvernului. Echipaje ale Poliției și Jandarmeriei sunt mobilizate în zonă pentru a supraveghea manifestația și a menține ordinea și liniștea publică.

* Aproximativ 30 de persoane protestează în fața Palatului Cotroceni împotriva președintelui Klaus Iohannis. Ei cer demisia șefului statului și manifestă în favoarea Guvernului Grindeanu.

AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia