ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 15 FEBRUARIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 15 FEBRUARIE

România poate și trebuie să fie o voce importantă la nivel regional, dar și la nivelul întregii Uniuni Europene în ceea ce privește securitatea energetică, o temă principală care va figura pe agenda președinției țării noastre la Consiliul UE în 2019, a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall.

* Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a sesizat Inspecția Judiciară pentru posibile abateri disciplinare, în legătură cu afirmațiile care ar fi fost făcute de procurorul Mircea Negulescu, cel care a instrumentat dosarul Ponta — Ghiță — Blair, în înregistrările audio difuzate pe postul România TV.

* Procurorii anticorupție au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, în trei dosare distincte, față de Nicușor Constantinescu, fost președinte al Consiliului Județean Constanța.

* Liberalii cer dezbaterea în procedură de urgență și respingerea OUG 6 și 9 de către Parlament, deoarece acestea ar permite 'devalizarea banilor publici în favoarea clientelei PSD-ALDE', a declarat președintele interimar al PNL, Raluca Turcan.

* Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții, cuprins în programul de guvernare al PSD, a generat un interes uriaș în mediile financiare internaționale, din Statele Unite până în Norvegia, a declarat președintele partidului, Liviu Dragnea, la RRA.

* Ministrul Educației Naționale, Pavel Năstase, a declarat, într-o conferință de presă, că anul acesta vor începe construcțiile pentru un număr de 500 de creșe și grădinițe, sumele necesare fiind cuprinse în buget.

* Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, a apreciat că Jandarmeria este o forță cu adevărat europeană, capabilă să gestioneze cu tact și inteligență situații sensibile care ar fi putut degenera în crize de ordine publică.

* Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă în cazul decesului unui copil la Spitalul de Pediatrie din Bacău, după ce ar fi fost transportat în stare foarte gravă cu o ambulanță fără medic.

* Tribunalul București a decis miercuri să trimită spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție contestația la executare depusă de Liviu Dragnea împotriva condamnării la doi ani închisoare cu suspendare primite în dosarul "Referendumul".

* Președintele Klaus Iohannis participă joi la bilanțul anual al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina