ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 15 IUNIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 15 IUNIE

 

* Conducerea PSD a votat pentru excluderea premierului Sorin Grindeanu din partid și pentru depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Cabinetului, a anunțat președintele social-democraților, Liviu Dragnea, într-o conferință de presă, la finalul ședinței Comitetului Executiv Național. Deciziile au fost luate în unanimitate.

* O moțiune de cenzură va fi depusă luni la Parlament de senatorii și deputații PSD și ALDE, a anunțat președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu. "Am hotărât împreună cu cei de la PSD și am discutat cu colegii mei pentru a valida decizia depunerii unei moțiuni de cenzură săptămâna viitoare, luni, în Parlament. În acest fel o să punem capăt crizei politice, pe care o dorim scurtată cât mai mult posibil", a afirmat Tăriceanu, după ședința Biroului Politic Central al ALDE.

* Deputatul PSD Victor Ponta va fi numit, cel mai probabil joi, în funcția de secretar general al Guvernului, au precizat, pentru AGERPRES, surse oficiale.

* Uniunea Salvați România susține că liderii coaliției de guvernare PSD-ALDE "catapultează" România într-o criză politică și că alegerile anticipate reprezintă singura soluție decentă în această situație.

* Liderul PMP, Traian Băsescu, a afirmat că premierul Sorin Grindeanu este obligat de Constituție să își facă Guvern. În cazul în care prim-ministrul demisionează, "joacă președintele Iohannis", a adăugat Băsescu.

* Fostul premier Dacian Cioloș acuză coaliția de guvernare că "își devorează propriul Guvern", riscând stabilitatea țării pentru calcule "personale, mici și imorale".

* Joi, toate demisiile miniștrilor din Guvern au ajuns la Cabinetul premierului Sorin Grindeanu, potrivit unei informații oficiale venite din partea Executivului, iar prim-ministrul are la dispoziție 15 zile să le transmită președintelui Klaus Iohannis.

* Curtea de Apel București a decis definitiv achitarea fostului președinte al Federației Române de Fotbal Mircea Sandu și a fostului președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir în dosarul dezafilierii clubului Universitatea Craiova. Cei doi au fost achitați pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, folosirea influenței ori autorității persoanei care îndeplinește o funcție de conducere și sustragerea de sub sechestru.

* Aproximativ 25.000 de militari din 23 de țări aliate și partenere vor participa, în perioada 11 — 20 iulie, la exercițiul multinațional Saber Guardian 2017 (SG17), condus de Forțele Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR), care se va desfășura pe teritoriile Bulgariei, României și Ungariei.

AGERPRES/(autor: Andreea Rotaru, editor: Florin Marin, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…