ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 27 IUNIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 27 IUNIE

Parchetul General a dispus clasarea dosarului în care s-au efectuat cercetări in rem după dezvăluirile jurnalistului Dan Andronic despre alegerile prezidențiale din decembrie 2009.

* Birourile permanente reunite au aprobat ca ședințele Comisiei speciale de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009 să se desfășoare și în perioada 1 iulie — 1 septembrie, o decizie finală în acest sens urmând a fi luată miercuri la plenul reunit al Parlamentului.

* Comisia parlamentară de anchetă pentru alegerile prezidențiale din 2009 ar trebui să își înceteze activitatea înainte de a se umple de ridicol, consideră deputatul PMP Eugen Tomac.

* Senatorul USR Mihai Goțiu este de părere că activitatea Comisiei parlamentare privind prezidențialele din 2009 trebuie să se finalizeze cu un raport care să fie prezentat Legislativului, deși susține că decizia Parchetului General de a clasa dosarul pe aceeași temă confirmă faptul că această comisie are "ca scop politic" aducerea în fața parlamentarilor a șefei DNA Laura Codruța Kovesi.

* Președintele Comisiei juridice din Camera Deputaților, Eugen Nicolicea, a declarat că răspunsul Parchetului General privind clasarea dosarului referitor la alegerile prezidențiale din 2009 este "corect", menționând că acum nimeni nu mai poate să invoce faptul că există o cercetare in rem și să se eschiveze să se prezinte la comisia de anchetă.

* Președintele PSD, Liviu Dragnea, s-a întâlnit cu liderii de organizații pentru a discuta noua formulă guvernamentală, după ce Mihai Tudose a fost propus de PSD — ALDE pentru funcția de premier, propunere agreată de președintele Klaus Iohannis.

* Un număr de 1.796 de contestații au fost depuse în Capitală după afișarea rezultatelor la Evaluarea Națională, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Maria Ștefania Manea. Potrivit acesteia, 919 contestații au fost depuse la limba și literatura română, 831 la matematică și 46 la limba maternă.

* Biblioteca Națională a României va fi deschisă pentru public și în zilele de sâmbătă, între orele 9,00 — 17,00, începând cu data de 1 iulie, a anunțat ministrul interimar al Culturii, Ionuț Vulpescu.

* Ședința comună a Senatului și Camerei Deputaților în care vor fi numiți președintele și vicepreședintele Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară și unii membri în Consiliul Național de Combatere a Discriminării și în Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității va avea loc miercuri, de la ora 9,30, au decis Birourile permanente reunite ale Parlamentului.

* Președintele Bulgariei, Rumen Radev, efectuează miercuri și joi o vizită oficială în România, la invitația președintelui Klaus Iohannis. Conform Administrației Prezidențiale, vizita are ca scop aprofundarea dialogului politic româno-bulgar pe principalele teme de interes comun ale agendei bilaterale, regionale, europene și internaționale.

AGERPRES/(autor: Andreea Rotaru, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”