ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 30 MAI

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 30 MAI

* Tribunalul București a decis că greva declanșată de controlorii de trafic aerian este legală. Instanța a respins ca neîntemeiată contestația depusă de ROMATSA și a decis că greva este legală.

* Cererea DNA cu privire la efectuarea urmăririi penale în cazul deputatului PSD Eugen Bejinariu, fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, a fost respinsă de Camera Deputaților. Au fost înregistrate 88 de voturi în favoarea cererii, 183 împotrivă și două abțineri.

* Purtătorul de cuvânt al președintelui României, Mădălina Dobrovolschi, a declarat că votul Parlamentului în cazul cererii de urmărire penală a deputatului PSD Eugen Bejinariu dovedește disprețul majorității față de Justiție.

* Biroul permanent al Camerei Deputaților a respins solicitarea PNL de a-l invita pe premierul Sorin Grindeanu în plen la ''Ora Guvernului'' pe tema legii salarizării unitare.

* Ministrul Turismului, Mircea Dobre, a declarat că proiectul de ordonanță de urgență referitor la voucherele de vacanță va fi adoptat de Guvern până la 1 iulie.

* Președintele Camerei Deputaților, liderul social-democraților Liviu Dragnea, i-a cerut ministrului Justiției, Tudorel Toader, să solicite șefului ORNISS să îi transmită dacă toate persoanele care au vizitat arhivele SIPA aveau certificate de acces la informații clasificate.

* Șeful Serviciului Control din Poliția de Frontieră, Aurelian Miu, a fost eliberat din funcție, a anunțat ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

* Camera Deputaților găzduiește miercuri, începând cu ora 10,00, "Parlamentul copiilor", un proiect care își propune să le ofere tinerilor posibilitatea de a înțelege importanța rolului și funcțiilor Legislativului în cadrul sistemului instituțional democratic.

* Președintele Klaus Iohannis va avea miercuri invitați la Cotroceni, de 1 Iunie, 75 de copii, majoritatea sportivi Special Olympics cu dizabilități intelectuale sau hipoacuzie. Potrivit Administrației Prezidențiale, evenimentul își propune să crească gradul de sensibilizare și conștientizare față de numărul mare de copii cu nevoi speciale, ale căror talente și abilități pot fi valorificate doar într-o societate incluzivă.

AGERPRES/(autor: Andreea Rotaru, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia