ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 7 AUGUST

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 7 AUGUST

Președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, va efectua pe 24 august o vizită în România, la invitația președintelui Klaus Iohannis, a anunțat Administrația Prezidențială. Potrivit sursei citate, discuțiile care vor avea loc la Palatul Cotroceni se vor concentra pe dezvoltarea și aprofundarea relației bilaterale de Parteneriat Strategic, precum și pe principalele subiecte aflate pe agenda europeană, internațională și de securitate.

* Consiliul Superior al Magistraturii a precizat că solicitarea Parchetului General privind oportunitatea sesizării CCR cu o cerere de constatare a unui conflict juridic de natură constituțională între Ministerul Public și Parlament "nu întrunește cerințele legale pentru a i se putea da curs".

* Camera Deputaților și Senatul au fost convocate pentru marți în sesiune parlamentară extraordinară, a anunțat președintele Camerei superioare a Legislativului, Călin Popescu-Tăriceanu.

* Prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan susține că niciuna dintre prevederile constituționale nu este îndeplinită pentru întrunirea Camerei Deputaților și a Senatului în sesiune extraordinară, precizând că liberalii vor participa la această sesiune dacă sunt întrunite toate cerințele din Constituție.

* Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și-a delegat atribuțiile, de marți până vineri, vicepreședintelui acestui for — Florin Iordache. "În perioada 8 — 11 august, atribuțiile președintelui Camerei Deputaților vor fi exercitate de Florin Iordache, vicepreședinte al Camerei Deputaților" — arată decizia publicată în Monitorul Oficial.

* Lotul României a obținut patru medalii — una de aur și trei de bronz—, respectiv un premiu pe echipe (mențiune) la cea de a XV-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Lingvistică, ce a avut loc în perioada 30 iulie — 5 august în Irlanda, la Dublin, informează Ministerul Educației Naționale.

* Uniunea Salvați România a declanșat primul referendum intern pe tema poziționării partidului asupra inițiativei de modificare a articolului 48 din Constituție privind redefinirea familiei. Potrivit unui comunicat de presă, referendumul se va desfășura șapte zile consecutive, între 7 și 13 august, iar cei aproximativ 1.800 de membri USR vor avea de răspuns la două întrebări: "Susțineți ca USR să aibă o poziție ca partid pe tema referendumului Coaliției pentru Familie?" (variante de răspuns: DA/NU) și "Cum trebuie să se poziționeze USR ca partid pe tema referendumului Coaliției pentru Familie?" (variante de răspuns: PRO/CONTRA).

* Ștefan Bănică va efectua, în lunile octombrie și noiembrie, un turneu care va cuprinde 11 orașe din România, plus Chișinău, pentru promovarea celui mai nou material discografic — "Picat din lună".

AGERPRES/(autor: Andreea Rotaru, editor: Mihai Simionescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...