ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 8 MARTIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 8 MARTIE

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins contestația depusă de Gabriel Oprea și au dispus începerea judecării pe fond în dosarul în care fostul vicepremier este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu cheltuirea unor sume din bugetul DIPI.

* Premierul Sorin Grindeanu a declarat că a avut o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis, arătând că are un punct de vedere comun cu șeful statului în ceea ce privește poziția României referitoare la Uniunea Europeană. La rândul său, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că președintele Klaus Iohannis trebuia să prezinte Parlamentului mandatul cu care merge la Bruxelles pe tema viitorului Europei.

* Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că le va cere colegilor săi de partid parlamentari să voteze împotriva amendamentelor depuse de Șerban Nicolae la proiectul de lege privind grațierea unor pedepse.

* Guvernul a stabilit, printr-o ordonanță de urgență, măsuri pentru prevenirea și detectarea imediată a pestei porcine africane, în vederea supravegherii pasive atât la porcii domestici, cât și la mistreți, întărirea și îmbunătățirea măsurilor de biosecuritate în fermele de porci, precum și intensificarea controalelor la punctele de intrare în România de la frontiera cu Ucraina și cu Republica Moldova, pentru a preîntâmpina introducerea virusului cu produse din carne de porc contaminată din aceste țări.

* Militarii români s-au familiarizat cu elicopterele americane Black Hawk, executând diverse manevre în cadrul unui antrenament comun cu militarii SUA, desfășurat la baza aeriană Mihail Kogălniceanu.

* Universitatea din București ocupă prima poziție, la nivel național, pentru 16 domenii de studiu diferite, în clasamentul QS 2017. Cele 16 domenii sunt: Limba și literatura engleză, Lingvistică, Limbi moderne, Filozofie, Inginerie — Minerale, Științe biologice, Farmacie și Farmacologie, Chimie, Geografie, Științe ale mediului, Matematică, Științe ale comunicării și Media, Sociologia dezvoltării, Drept, Sociologie, Statistică și Cercetare operațională.

AGERPRES/(autor: Georgiana Tănăsescu, editor: Andreea Rotaru)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „ F... me, I'm brilliant” / Viața de lux a româncei care era proxeneta șefă din Northampton și Birmigham

2 Priviți! Acestea sunt misiuni SUA și NATO în zona Mării Negre și a Deltei Dunării...

3 Laura Codruța Kovesi lovește într-o mare rețea de fraudare a fondurilor europene din România. Ofițerii Parchetului European fac percheziții în țara no…

4 „Joe, scuză-mă că te întrerup” / Momentul stânjenitor provocat de Macron l-a lăsat năuc pe Biden la întâlnirea G7

5 Oleg Deripaska: Războiul din Ucraina, „o eroare colosală” / Declarații de o virulență rară făcute de apropiatul lui Putin