ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE - 28 FEBRUARIE

ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE - 28 FEBRUARIE

* Primăria municipiului Piatra-Neamţ va finanţa cu 270.000 lei activităţile nonprofit de interes general din oraş care se vor desfăşura în perioada mai - august, potrivit unui comunicat de presă remis de biroul de presă al instituţiei.

* Prefectul judeţului Mureş, Mircea Duşa, a declarat, în cadrul evenimentelor organizate de Ziua Protecţiei Civile la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Horea", că exemplul structurilor pentru situaţii de urgenţă din România a fost preluat drept concept la structurile europene şi la NATO.

* Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, a declarat, la Arad, că urmează să fie emis un ordin prin care să existe posibilitatea eliberării de certificate permanente de încadrare în grad de handicap în unele cazuri, cum ar fi cele ale persoanelor care au suferit amputaţii, astfel încât acestea să nu mai fie nevoite să se prezinte periodic la comisiile medicale de evaluare.

* Consiliul Local Craiova, a aprobat, prin votul majorităţii PSD, un proiect de hotărâre prin care va fi instituită parcarea cu plată pe domeniul public al municipiului şi un regulament privind aplicarea acestei taxe.

* Consiliul Local Baia Mare a decis, într-o şedinţă extraordinară, aprobarea documentaţiei tehnice necesare reabilitării singurei punţi pietonale care traversează râul Săsar, asigurând un acces mai uşor spre Spitalul Judeţean de Urgenţă şi alte zone comerciale din vecinătate.

* Consiliul Judeţean Timiş a finalizat studiul de fezabilitate pentru noua maternitate, care va fi construită în campusul Spitalului Judeţean Timişoara, urmând să aibă loc licitaţia pentru proiectul tehnic şi de execuţie.

* Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a aprobat folosirea a aproximativ 79 de milioane de lei din excedentul bugetar al anului 2018 pentru a-şi putea desfăşura activitatea în lipsa bugetului pe anul în curs.

* Vicepremierul Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a semnat, la Galaţi, contractele de finanţare a patru proiecte privind dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii rutiere, proiecte cu o valoare totală de aproximativ 60 de milioane de euro, derulate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 6 - Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională.

* Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Iulian Chiriac, a atras atenţia în conferinţă de presă asupra faptului că Spitalul Judeţean de Urgenţă înregistrează lunar un deficit de 1,2 milioane de lei, care se resimte în lipsa medicamentelor şi a materialelor sanitare.

* Doi tineri au fost reţinuţi şi vor fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă după ce, în urma unei percheziţii, în locuinţa unuia dintre ei a fost descoperită o plantaţie indoor de canabis, ce cuprindea 29 de ghivece şi o instalaţie pentru însămânţarea şi creşterea plantelor, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, Alexandra Dicu.

* Două steaguri tricolore de mari dimensiuni au fost montate la o înălţime de 12 metri în intersecţii din municipiul Constanţa şi, potrivit primarului Decebal Făgădău, dorinţa lui este ca, până în 2020, numărul acestor astfel de drapele arborate în oraş să ajungă la 14, ceea ce ar reprezenta "câte un steag pentru fiecare decadă de când Dobrogea a revenit la patria-mamă".

* Consilierii municipali din Arad au aprobat creşterea preţului de facturare a energiei termice livrată populaţiei de la 273,85 lei la 391,74 de lei gigacaloria, adică o creştere cu 40%, însă măsura va fi aplicată din următorul sezon rece, iar în acest sezon diferenţa de preţ este acoperită cu subvenţii din bugetul local.

* Directorul executiv al Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale Giurgiu, Laurenţiu Ţintea, a declarat că instituţia a câştigat un proces cu Protoieria Giurgiu vizând un preot din judeţ care nu şi-ar fi plătit impozitele şi taxele din anul 2000.

* Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj şi unităţile subordonate îşi vor reduce la jumătate programul de lucru în perioada 1 - 8 martie şi vor ieşi vineri pe treptele sediului din Zalău al instituţiei, în semn de protest faţă de adoptarea de către Guvern a Ordonanţei de Urgenţă 7/2019.

* Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, la Deva, că loturile 3 şi 4 ale autostrăzii Lugoj-Deva vor fi date în folosinţă până în luna august, lucrările fiind realizate în proporţie de 93% şi, respectiv, 95%.

* Consiliul Judeţean Satu Mare a anunţat introducerea a două curse aeriene de pe aeroportul internaţional Satu Mare spre Constanţa pe perioada sezonului estival. Din 5 iulie, cursele Satu Mare - Constanţa vor decola la ora 9,10 iar cele dinspre Constanţa înspre Satu Mare, la ora 11,15, marţi şi vineri. Preţurile încep de la 31 euro/sens iar biletele au fost puse deja în vânzare.

* Prefectul judeţului Vaslui, Eduard Popica, a cerut în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural sprijin financiar din partea Consiliului Judeţean pentru instalarea de camere de supraveghere în toate localităţile judeţului. Solicitarea a fost făcută după ce conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui a prezentat un raport privind paza în localităţile rurale, potrivit căruia din cele 81 de comune doar 26 au asigurată pază. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale