Știu că au pierdut! Aia propusă de Toader la șefia DNA s-a înscris pentru funcția de simplu procuror la secția specială care investighează infracțiunile din justiție!

Știu că au pierdut! Aia propusă de Toader la șefia DNA s-a înscris pentru funcția de simplu procuror la secția specială care investighează infracțiunile din justiție!
 
CSM a anunțat, joi, programarea candidaților pentru susținerea interviului pentru funcția de procuror-șef precum și pentru ocuparea posturilor de execuție la secția specială care investighează infracțiunile din justiție, relatează G4Media.ro. Printre candidați se numără și Adina Florea, propusă de ministrul justiției, Tudorel Toader, la șefia DNA. Președintele Klaus Iohannis a sugerat joi că o va respinge pe Adina Florea, afirmând că DNA are nevoie în frunte de o persoană independetă și că România nu poate face pași înapoi în lupta anticorupție.

Candidații vor susține interviul în fața comisiei vineri, 19 octombrie, la sediul CSM.

Adina Florea – procuror

Ioan Viorel Cerbu – procuror-șef

Codruța Simona Chindea – procuror

Sorin Eugen Iașinovschi – procuror

Elena Iordache – procuror șef

Iuliana Magdanlea Olteanu – procuror șef și procuror

Florina Piloș – procuror șef și procuror

Florena Esthersterschi – procuror șef

Președintele Klaus Iohannis a sugerat joi că nu o va numi pe Adina Florea la șefia DNA, explicând că în fruntea Parchetului anticorupție este nevoie de o persoană independentă și hotărâtă să își asume lupta anticorupție.

“România nu poate să facă paşi înapoi în lupta anticorupţie, este inadmisibil şi nu voi accepta niciodată aşa ceva. Ne dorim, îmi doresc o luptă anticorupţie serioasă. Pentru asta, DNA are nevoie, în frunte, de o persoană independentă, o persoană hotărâtă să îşi asume această luptă dificilă, grea, dar o luptă dreaptă. Nu este posibil să facem paşi înapoi în lupta anticorupţie, unde România ajunsese să fie dată exemplu pozitiv”, a afirmat Iohannis la Bruxelles, întrebat de jurnalişti despre propunerea făcută de ministrul Justiţiei privind numirea Adinei Florea în funcţia de procuror-şef al DNA.

Şeful statului a adăugat că şi în acest caz “apar, de asemenea, probleme grave în felul cum se aplică procedurile”.

“Avem un aviz negativ de la CSM, aviz care conţine câteva lucruri care trebuie să ne dea foarte mult de gândit. Chestiunea mă preocupă şi voi face declaraţii pe această chestiune când ne întoarcem în ţară. Până atunci, am solicitat departamentului de resort să verifice legalitatea acestei propuneri, după care putem să vorbim mai mult. Nu voi accepta nimic ce reprezintă un pas înapoi în lupta anticorupţie din România”, a mai afirmat Iohannis.

Fiind întrebat dacă numirea Adinei Florea la şefia DNA ar reprezenta un pas în spate în lupta anticorupţie şi dacă o cunoaşte sau dacă a discutat cu aceasta, şeful statului a spus: “Nu cunosc persoana, nici nu cred că este nevoie acum să cunosc persoana, voi studia documentele înaintate pentru nominalizare, după care o să vorbim acasă mai multe”.

Comisia Europeană a criticat dur miercuri propunerea ministrului Justiției ca Adina Florea să preia șefia DNA, în ciuda avizului negativ din partea Consiliului Superior al Magistraturii, a precizat un purtător de cuvânt al instituției pentru G4Media.ro.

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

2 BREAKING Sorina Pintea a revenit asupra demisiei de la șefia Spitalului Județean din Baia Mare și a fost repus…

3 Începe să se-ntâmple ce-am văzut în filmele SF / Apare conceptul paşapoartelor COVID şi al paşapoartelor de vacc…

4 Mare grijă, urmează cele mai dure zile! Pericolul ca România să se transforme într-un focar uriaș n-a trecut!

5 Poluare masivă în București miercuri dimineață / Ard fecalele de la o fostă fermă de porci dintre Periș și Ostra…

recomandări

Te ia DNA: Cirloganu Marian Cristinel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Faceți cunoștință cu Grumpy cat japoneză, care e chiar mai grumpy decât originala