STRIGĂTOR LA CER / Pacientă moartă din cauza lipsei de medicamente

STRIGĂTOR LA CER / Pacientă moartă din cauza lipsei de medicamente

O pacientă de 69 de ani, cu imunodeficiență primară, a murit a spitalul județean Alba din cauza lipsei de imunoglobulină din spital. Pacienta de 69 de ani a fost transferată în octombrie de la Sibiu tot din cauza lipsei acestor doze.

Reprezentanții spitalului spun că din 20 octombrie cer zilnic imunoglobulină, însă fără rezultat. La începutul lunii noiembrie, actualul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, anunța că primele doze de imunoglobulină vor ajunge în aceeaşi lună la pacienți, lucru care, însă, nu s-a întâmplat.

Nicoleta Coşarcă, managerul Spitalului Județean din Alba Iulia: „Pacienta a decedat azi dimineață în secția de Interne. A fost o pacientă externă pe 31 octombrie de la spitalul din Sibiu care suferea de o boală de imunodeficiență al cărui tratament nu a putut fi susținut pentru că imunoglobulina lipsește. Noi din 20 octombrie avem lansată comanda la Unifarm. În fiecare zi am sunat. Am înțeles că ar fi disponibil de lunea viitoare.”
 

Vlad Mixich spune pe pagina personală de Facebook că problema este cunoscută din vară, iar Ministrul Sănătății a infirmat că medicamentele ar lipsi. 

Doamna Maria M., 69 de ani, a murit astăzi din cauza lipsei imunoglobulinelor. S-a întâmplat în spitalul din Alba-Iulia.  :(
Este vorba de aceleași medicamente esențiale despre a căror lipsă pacienții atrag atenția încă din vară.

Aceleași medicamente despre care ministrul Sănătății nega în octombrie că ar lipsi. Apoi în noiembrie promitea că vor fi aduse în țară și va fi rezolvată problema.
Și acum, în decembrie...  :(  :(

Tot astăzi, un individ pe nume Codrin Ștefănescu, cu funcție mare în Partid, e supărat că protestatarii încearcă blocarea montării unui târg de sărbători în Pța Victoriei: "ce se întâmplă acum este incredibil, au luat-o lucrurile razna".

Deci asta e problema? Că nu poate Firea să monteze târguri unde vrea?Sunt fără cuvinte. Când vezi oameni care în loc de suflet au o gaură neagră, rămâi fără cuvinte!!!


Citește și:

populare
astăzi

1 Justiția din Ro a deraiat total? O nouă achitare cu cântec la Curtea Supremă

2 „A venit vremea ca Europa să intre în panică”

3 VIDEO Rareș Bogdan / Mi-e plin telefonul de mesaje. Mă întreabă toți ce e cu ea

4 Răsturnare de situație! Bianca Drăgușanu: „Am fost strict imaginea acestei societăți. Nu am avut nicio implicare în desfășurarea activității acesteia”

5 „Banca ciudaților” din Parlamentul European...