SUA au informat băncile europene despre modalităţile prin care Rusia evită sancţiunile

SUA au informat băncile europene despre modalităţile prin care Rusia evită sancţiunile

Brian Nelson, subsecretarul pentru terorism şi informaţii financiare în cadrul Trezoreriei SUA, a susținut ședințe de informare zilele trecute în mai multe țări europene. SUA a făcut public faptul că a oferit informații unor bancheri din Europa, oficiali guvernamentali și lideri de afaceri pentru a restrânge tacticile Rusiei de a evita sancțiunile.

SUA au informat băncile europene despre modalităţile prin care Rusia evită sancţiunile

Brian Nelson a împărtășit informații bancherilor din Elveţia, Austria, Germania şi Italia pentru a promova o supraveghere mai eficientă a implementării sancţiunilor impuse pentru invadarea Ucrainei de către Rusia, a declarat Trezoreria într-un comunicat.

Nelson a împărtăşit detalii despre unele dintre cele mai importante bunuri militare pe care Rusia încearcă să le achiziţioneze, inclusiv dispozitive optice, electronice şi echipamente de producţie.

El a cerut aliaţilor să rămână atenţi la "steaguri roşii", cum ar fi plăţi mari în numerar, direcţionarea plăţilor prin ţări terţe care nu sunt implicate în tranzacţii şi licitaţii multiple sau expedieri de produse identice de la furnizori diferiţi pentru acelaşi utilizator final.

Alte semnale care ar trebui să atragă atenţia includ schimbări frecvente sau de ultimă oră ale utilizatorilor finali sau ale beneficiarilor sau redirecţionarea mărfurilor către ţări terţe care au restricţii limitate sau nu au restricţii privind re-exporturile către Rusia, relatează Agerpres.

Departamentul Trezoreriei a declarat că Elizabeth Rosenberg, secretar adjunct pentru finanţarea terorismului şi infracţiuni financiare, va călători, în săptămâna care începe, în Kazahstan şi Uzbekistan pentru a consolida aplicarea sancţiunilor şi eforturile de combatere a spălării banilor şi a finanţării terorismului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un mare scandal sexual zguduie Polonia / Un băiat care se prostitua a leșinat la o orgie a unor preoți catolici

2 Ăsta e ăla care l-a „livrat” pe Buzatu

3 Rareș Bogdan / Am putea controla minuțios, fără grabă, 2-3 zile, toate camioanele și trenurile cu destinația Austria, să nu scape cumva vreun migrant i…

4 „Apar NUMAI deasupra aglomerărilor urbane” / Olivia Steer spune că prietenii ei s-au îmbolnăvit de enteroviroză de la dârele lăsate de avion pe cer

5 „Mama de 65 ani și-a găsit boyfriend de 42”