SUA: Biden va prezenta un plan de relansare de 1.900 de miliarde de dolari

SUA: Biden va prezenta un plan de relansare de 1.900 de miliarde de dolari

Viitorul preşedinte al SUA va prezenta joi seară un plan urgent de relansare de 1.900 de miliarde de dolari, destinat să scoată Statele Unite din cea mai gravă criză a lor din anii 1930, şi care va fi urmat în săptămânile viitoare de un plan de investiţii pentru relansarea economiei, notează AFP.

"Vrem să avansăm cât mai repede posibil", a declarat un înalt responsabil al echipei lui Joe Biden. Acest plan va fi prezentat membrilor Congresului care vor trebui să se pronunţe asupra adoptării lui.

Textul prevede că americanii vor primi un nou cec de 1.400 de dolari pe persoană în funcţie de venituri.

Planul de 900 de miliarde de dolari adoptat în decembrie, considerat ca un "acont" de Joe Biden, a permis plata a 600 de dolari fiecărui american, în funcţie de venituri. Dar democraţii, într-o înţelegere neobişnuită cu preşedintele în exerciţiu, Donald Trump, au reclamat 2.000 de dolari.

Ajutoarele suplimentare de şomaj, din care trăiesc în continuare 18 milioane de americani, vor fi prelungite până la sfârşitul lui septembrie, precum şi posibilitatea unui concediu medical plătit în cazul contaminării cu COVID-19.

Preşedintele ales speră, de asemenea, să majoreze salariul minim la 15 dolari pe oră, mai mult decât dublul celor 7,25 de dolari actuali. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...