SUA: Candidata democrată Elizabeth Warren promite că Bill Gates nu va plăti impozite de 100 de miliarde

În timp ce miliardarul Bill Gates pare să fie îngrijorat de impozitele pe care le-ar putea plăti dacă Elizabeth Warren, unul dintre candidaţii cu cele mai mari şanse în alegerile primare democrate din SUA, ar veni la putere, aceasta i-a promis că impozitul nu va fi de 100 de miliarde de dolari, informează joi AFP.

Elizabeth Warren a făcut dintr-o taxă asupra averilor foarte mari una dintre ideile centrale ale campaniei sale, iar cofondatorul companiei Microsoft s-a întrebat în timpul unei conferinţe, miercuri, cu privire la suma pe care el va trebui să o plătească statului dacă Warren va fi aleasă preşedinte în 2020.

"Am plătit mai mult de 10 miliarde de dolari impozite, am plătit mai multe impozite ca oricine", a spus omul de afaceri care îşi dispută cu fondatorul Amazon, Jeff Bezos, şi cu familia lui Bernard Arnault, proprietarul LVMH, primul loc din topul celor mai bogaţi oameni din lume. "Dacă va trebui să plătesc 20 de miliarde, de acord. Însă dacă îmi spuneţi că trebuie să plătesc 100 de miliarde de dolari? Atunci încep să mă întreb cât îmi va rămâne", a adăugat Gates.

"Contorul" în timp real al magazinului Forbes îl afişa pe Bill Gates pe locul 2 în topul celor mai mari averi mondiale, cu 107 de miliarde de dolari, joi, la orele 15:00 GMT, loc pe care Gates îl dispută cu Arnault.

Punând la îndoială faptul că Elizabeth Warren ar fi un om "cu spiritul deschis", Bill Gates s-a întrebat de asemenea dacă aceasta "ar fi de acord să stea să discute cu cineva care are mulţi bani".

"Sunt în continuare încântată să mă întâlnesc cu oameni, chiar şi atunci când ei au opinii diferite", a replicat rapid senatoarea pe Twitter. ''@BillGates, dacă avem ocazia, mi-ar plăcea foarte tare să vă explic cum veţi plăti impozite cu taxa mea asupra marilor averi (promit că nu este vorba de 100 de miliarde de dolari)", a adăugat ea.

Dată cu şanse mari în sondaje, Elizabeth Warren şi-a construit reputaţia combătând excesele din finanţe. Ea propune în programul său mai multe măsuri ce îngrijorează mediile de afaceri, printre care majorarea impozitelor percepute societăţilor şi celor bogaţi, destructurarea giganţilor din domeniul tehnologiilor sau o reglementare întărită în numeroase sectoare. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Veștile triste încep să se confirme! Conducerea Chinei a trimis 40 de incineratoare mobile în Wuhan

2 PSD a intrat cu capu-n laț? Cale deschisă spre anticipate. Președintele a trecut la comandă

3 Ape tulburi în PNL! Atac fără precedent al fratelui consilierului prezidențial Andrei Muraru!

4 VIDEO „Sunt baron, ce mai vreţi, da, baron local!” Tractoristul Stănescu loveşte o jurnalistă peste telefon

5 BREAKING Atac armat în Germania. Poliția confirmă cel puțin opt morți

recomandări

Te ia DNA: Bucur Ionel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Mic dejun englezesc