SUA: China are cel mai activ rol dintre statele care vor să se amestece în alegeri (O'Brien)

SUA: China are cel mai activ rol dintre statele care vor să se amestece în alegeri (O'Brien)

Consilierul naţional de securitate al SUA, Robert O'Brien, a declarat vineri că China are cel mai mare program dintre ţările care vor să se amestece în alegerile prezidenţiale din ţara sa, deşi nu a furnizat probe în acest sens, relatează Reuters.

"Ştim că chinezii şi-au asumat cel mai activ rol", le-a spus O'Brien jurnaliştilor la un briefing.

Serviciile de informaţii americane au aflat că Rusia a orchestrat o campanie cibernetică pentru a influenţa alegerile din 2016 în favoarea republicanilor lui Donald Trump şi au existat informaţii că hackerii vor încerca să influenţeze şi alegerile din 2020. Moscova a negat amestecul în alegerile din 2016.

"Le-am transmis foarte clar chinezilor, ruşilor, iranienilor şi altora care nu au fost divulgaţi public că oricine încearcă să intervină în alegerile americane va avea parte de consecinţe extraordinare", a mai spus el.

O'Brien susţine că SUA a depistat hackeri chinezi care au vizat în august infrastructura electorală americană.

China a negat ferm afirmaţiile SUA că ar pirata informatic companii, agenţii guvernamentale sau conturi ale politicienilor.

Anterior în cursul acestei săptămâni Reuters a relatat că hackerii şi-au înteţit eforturile pentru a lansa atacuri informatice asupra echipei de campanie a lui Trump şi a site-urilor afacerilor sale înainte de alegerile din SUA, în ceea ce firma de securitate care lucrează pentru stafful de campanie a spus că ar putea fi o pregătire a unui atac digital de mai mare amploare.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”