SUA: Cinci congresmeni americani expuşi la coronavirus, dintre care unii s-au întâlnit cu preşedintele Trump

SUA: Cinci congresmeni americani expuşi la coronavirus, dintre care unii s-au întâlnit cu preşedintele Trump

Cinci membri ai Congresului american se aflau luni de bunăvoie în carantină, dintre care cel puţin doi republicani au avut contacte cu preşedintele Donald Trump după ce au fost expuşi la coronavirus, notează AFP.

Un membru al Camerei Reprezentanţilor, Matt Gaetz, chiar a călătorit luni la bordul avionului prezidenţial Air Force One care l-a adus pe Donald Trump la Washington. Ulterior, el a anunţat că, "în urmă cu 11 zile", s/a aflat în apropierea unei persoane care între timp a fost depistată pozitiv la coronavirus.

"Deşi alesul nu prezintă niciun simptom, el a fost testat astăzi şi aşteptăm rezultatele în curând", a scris echipa sa pe contul lui de Twitter. El va rămâne de bunăvoie în carantină până la finalul perioadei recomandate de 14 zile.

Un alt ales republican din Camera Reprezentanţilor, Doug Collins, care s-a întâlnit vineri cu Donald trump, a anunţat luni că intră de bunăvoie în carantină, deşi nu prezintă "niciun simptom", deoarece a fost expus la coronavirus la sfârşitul lui februarie.

Doug Collins a fost chiar în spatele preşedintelui american vineri în cursul unei vizite la Centrele de control şi prevenire a maladiilor (CDC), de la Atlanta (SUA), potrivit unor fotografii ale AFP. De asemenea, el i-a strâns mâna lui Donald Trump cu ocazia acestei deplasări, potrivit mai multor media.

Cei doi aleşi au fost expuşi la coronavirus în cursul Conferinţei Acţiunii Politice a Conservatorilor (CPAC), organizată de la 26 la 29 februarie în apropiere de Washington.

Donald Trump şi vicepreşedintele Mike Pence au participat la această conferinţă.

Tot la această întâlnire anuală a conservatorilor, senatorul de Texas şi fost candidat la primarele republicane în perspectiva prezidenţialelor din 2016 Ted Cruz, precum şi un alt ales, Paul Gosar, au dat mâna cu o persoană purtătoare a virsului. Ei au anunţat duminică seară că intră de bunăvoie în carantină, fără să manifeste simptome.

În plus, o membră democrată a Camerei Reprezentanţilor, Julia Brownley, a decis să lucreze de la distanţă după ce s-a întâlnit "săptămâna trecută" cu o persoană purtătoare de virus. Nici ea nu prezintă simptome, după cum a anunţat.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /