SUA: Clinton avertizează faţă de graba lansării procedurii de impeachment după raportul Mueller

SUA: Clinton avertizează faţă de graba lansării procedurii de impeachment după raportul Mueller

Fosta candidată la preşedinţia SUA, Hillary Clinton, a avertizat Congresul să nu se grăbească să lanseze procedura de impeachment împotriva preşedintelui Statelor Unite Donald Trump după publicarea raportului Mueller asupra amestecului rus în alegerile prezidenţiale din 2016, relatează joi DPA.

Într-un articol publicat miercuri de Washington Post, Clinton recomandă o strategie "bipartizană".

Dezbaterea despre modul cum trebuie să se răspundă la atacul "masiv şi sistemic" s-a "redus la o alegere falsă: un impeachment imediat sau nimic", afirmă Clinton, adăugând că istoria sugerează "o cale mai bună de a ne gândi la ce trebuie să alegem".

Clinton, adversara lui Trump în cursa prezidenţială din 2016, a spus că raportul privind amestecul Rusiei în scrutin lasă întrebări fără răspuns în parte din cauza "editărilor şi acoperirilor" textului cu cariocă neagră dispuse de procurorul general William Barr. Dar ea a cerut o foaie de parcurs ce ar putea fi folosită pentru a stabili dacă ar trebui să se lanseze procedura de demitere a lui Trump.

Hillary Clinton a cerut Congresului să dea exemplul unui "patriotism realist, nu al unui partizanat reflexiv" şi a spus că, fie că le place sau nu, republicanii au responsabilitatea de a proteja ţara şi de a umple lacunele raportului.

"Interesele naţiunii vor fi cel mai bine servite punând considerentele de partid şi politice deoparte şi prin a fi hotărât, corect şi neînfricat", a declarat Clinton, îndemnând Congresul să desfăşoare audieri cu substanţă.

Clinton a remarcat că a învăţat încă de când era secretar de stat şi a stat la masă vizavi de preşedintele rus Vladimir Putin că "el încerca să ne slăbească ţara". Difuzarea raportului a avut pentru ea un caracter personal, a adăugat Clinton, din cauza experienţelor sale cu Putin şi ea fiind o ţintă a complotului rus. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria