SUA: Consilierul economic al Casei Albe Kevin Hassett urmează să-şi părăsească postul

Preşedintele consiliului consilierilor economici de la Casa Albă, Kevin Hassett, urmează să-şi părăsească postul în curând, a anunţat duminică preşedintele SUA, Donald Trump, fără a oferi un motiv pentru plecare, informează luni DPA.

"Kevin Hassett, care a făcut o treabă atât de bună pentru mine şi pentru Administraţie, va pleca în curând", a scris Trump pe Twitter. "Înlocuirea sa (...) va fi anunţată de îndată ce mă voi întoarce în SUA. Vreau să-i mulţumesc lui Kevin pentru tot ce a făcut - este un prieten adevărat!", a adăugat preşedintele republican.

Hassett, a cărui plecare are loc în timp ce disputele comerciale dintre SUA cu China şi Mexic escaladează, va fi ultimul dintr-o listă lungă de oficiali de top ai Casei Albe care şi-au părăsit posturile prematur.

Numai în acest an au plecat adjunctul procurorului general Rod Rosenstein, secretarul securităţii interne Kirstjen Nielsen şi şeful personalului de la Pentagon Kevin Sweeney.

Hassett a fost numit în consiliul consilierilor economici în septembrie 2017, anterior lucrând ca economist la think-tank-ul conservator American Enterprise Institute.

El a lucrat de asemenea înainte ca economist principal în board-ul guvernatorilor Sistemului federal de rezerve şi consultant la Departamentul Trezoreriei. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Orban le cere miniștrilor Muncii, Internelor și Apărării să analizeze elaborarea unui proiect privi…

2 Informație / Tăriceanu îl șantajează pe Orban cerând 20 de locuri eligibile pe listele de la parlamentare, altfe…

3 VIDEO Cum arată spitalul cu 1.000 de paturi din Wuhan la patru zile după începerea lucrărilor

4 Info / Încă o lovitură mortală pentru PSD: Ana Birchall se înscrie în PNL! Să vezi dezvăluiri!

5 Mafia din Justiție lovește din nou? O judecătoare s-a pensionat, procesul Microsoft 2 se reia de la zero!

recomandări

Te ia DNA: Camelia Gavrila

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Coaste de miel cu mentă și chimion