SUA: Demisia ministrului sănătății, criticat pentru deplasări guvernamentale cu avioane private

SUA: Demisia ministrului sănătății, criticat pentru deplasări guvernamentale cu avioane private

Ministrul american al sănătății, Tom Price, în centrul unui scandal legat de închirierea de avioane private pentru deplasări guvernamentale, a demisionat vineri, a anunțat Casa Albă, transmite AFP.

Tom Price "și-a prezentat demisia, iar președintele (Donald Trump) a acceptat-o", a informat executivul american într-un comunicat.

Cu câteva minute mai devreme, Donald Trump lăsase să se înțeleagă că orele lui Price în guvern sunt numărate.

"Nu sunt încântat, vă pot spune", declarase el în cursul unei discuții cu jurnaliștii în grădinile de la Casa Albă, afirmând că a fost "decepționat" de ministrul său.

Publicația Politico, care a dezvăluit cazul, a contabilizat nu mai puțin de 26 de deplasări efectuate de Tom Price în avioane private de la începutul anului, pentru un total de peste 400.000 de dolari.

În cauză, în special un zbor dus-întors între Washington și Philadelphia cu un avion închiriat cu 25.000 de dolari, deși există numeroase zboruri de linie între cele două orașe de pe Coasta de Est.

În fața criticilor, ministrul a anunțat joi seară că va rambursa din propriul buzunar costul acestor călătorii și s-a angajat, de asemenea, să călătorească numai cu zboruri de linie. Fără folos.

Acest medic ortoped de 62 de ani, reprezentând statul Georgia (sud-est) în Camera inferioară a Congresului SUA, este posibil să plătească astfel nemulțumirea lui Donald Trump legată de eșecul reformei Obamacare, emblematica lege a predecesorului său democrat.

Anunțând numirea lui Tom Price în guvern, președintele american afirmase că este "excepțional de calificat pentru a duce la bun sfârșit angajamentul nostru de a abroga și înlocui Obamacare".

Toate tentativele în acest sens au eșuat între timp în Congres, reamintește AFP.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Trei tinere au restituit o borsetă cu 13.000 de euro pierdută de un şofer după ce poliţiştii au făcut publice …

2 ULTIMA ORĂ Este oficial, Facultatea de Drept a Universității București va exmatricula 45 de studenți din anul …

3 Regina videochatului din România câștigă în două săptămâni cât Iohannis în trei ani?

4 Teodorovici, care a fost partea ta? / Cum ajung banii de la UE în buzunarele baronilor PSD / Azi, miliardul de eur…

5 Valentina Pelinel, transformare radicală la 40 de ani