SUA: Donald Trump avertizează asupra riscurilor întârzierii aflării rezultatului scrutinului prezidenţial din 3 noiembrie

SUA: Donald Trump avertizează asupra riscurilor întârzierii aflării rezultatului scrutinului prezidenţial din 3 noiembrie

Preşedintele american Donald Trump a avertizat vineri că aflarea rezultatului alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie, în care se va confrunta cu democratul Joe Biden, ar putea dura săptămâni, dacă nu chiar luni de zile, informează AFP.

În plină controversă cu privire la reformarea serviciului poştal american şi în faţa îngrijorărilor cu privire la posibilitatea unui flux extraordinar de mare de voturi prin corespondenţă din cauza pandemiei de COVID-19, care ar putea copleşi organizatorii, preşedintele republican susţine de săptămâni întregi că rezultatele mult aşteptate ar putea fi amânate.

"Nu vom avea niciodată un rezultat electoral pe 3 noiembrie", a spus el vineri în timpul unui discurs în apropiere de Washington. "Nu cred că vom putea şti cum se încheie alegerile săptămâni, luni, poate niciodată", a susţinut Trump.

În urma lui Joe Biden în sondaje, Donald Trump îi acuză pe democraţi că încurajează votul prin corespondenţă pentru a putea manipula rezultatele. Totodată, preşedintele republican ridică o problemă logistică, în cazul în care numărul buletinelor de vot trimise prin poştă va exploda, aşa cum este de aşteptat, într-o ţară are are deja un istoric în privinţa rezultatelor controversate şi a unor perioade lungi de numărare a buletinelor de vot.

"Nu suntem pregătiţi pentru 51 de milioane de buletine de vot. Acest lucru va fi extrem de umilitor pentru ţara noastră", a adăugat preşedintele american. "Aceasta este o problemă foarte serioasă pentru democraţie".

Miercuri, un înalt oficial american însărcinat cu protejarea integrităţii scrutinului a declarat că cea mai mare îngrijorare a sa nu priveşte posibile ingerinţe externe în perioada de dinaintea alegerilor, ci vizează mai degrabă perioada de după 3 noiembrie.

Deşi sunt preocupante încercările Rusiei, Chinei, Iranului şi a altora de a influenţa campania electorală prezidenţială din SUA, directorul Centrului Naţional pentru Contra-Informaţii şi Securitate (NCSC), William Evanina, s-a declarat îngrijorat în privinţa perioadei care începe cu ziua alegerilor. "Trebuie să ne pregătim, ca naţiune, (pentru situaţia) în care alegerile noastre să nu fie decise pe 3 noiembrie", a afirmat acesta. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

2 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră

3 Așa o fi?

4 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

5 Așa o fi?