SUA: Fostul secretar de stat Colin Powell a primit pe email-ul personal mesaje clasificate

SUA: Fostul secretar de stat Colin Powell a primit pe email-ul personal mesaje clasificate

Fostul secretar de stat american Colin Powell și consilieri ai succesoarei sale, Condoleezza Rice, au primit mesaje clasificate pe conturile lor de email, a anunțat joi congresmenul democrat american Elijah Cummings, după o ședință a Comitetului de supraveghere al Camerei Reprezentanților a Congresului SUA, relatează Reuters.

Cummings a menționat că dezvăluirile despre email-urile lui Colin Powell și ale consilierilor Condoleezzei Rice au fost făcute de către inspectorul general al Deartamentului de Stat al SUA, care analizează practicile de comunicare pe email ale ultimilor cinci secretari de stat americani.

La jumătatea lunii trecute, secretarul american al apărării Ashton Carter a recunoscut că a comis o eroare utilizând 'ocazional' un cont personal de email pentru sarcini de serviciu, după instalarea sa în fruntea Pentagonului, în luna februarie 2015. 'Ceea ce am făcut — și nu ar fi trebuit să fac—, până acum câteva luni, a fost să-mi folosesc ocazional iPhone-ul pentru a trimite mesaje administrative, nu informații clasificate', a declarat Ashton Carter, la postul de televiziune CBS News. 'Este o greșeală și îmi aparține în totalitate', a adăugat el, confirmând informațiile publicate inițial de cotidianul New York Times.

Utilizarea conturilor de email private, interzisă de regulile administrației americane, mărește riscul ca ele să fie accesate de hackeri.

Aceste dezvăluiri au intervenit după scandalul utilizării de către Hillary Clinton, pe când îndeplinea funcția de secretar de stat (2009-2013), a unui cont privat de email în locul unuia guvernamental, ceea ce i-a adus actualei candidate la nominalizarea democrată în cursa pentru Casa Albă critici vehemente din partea adversarilor republicani.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Documente secrete despre Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei

2 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

3 Ce spune un șofer STB, sub protecția anonimatului, despre greva care a paralizat orașul, despre presiunile sin…

4 VIDEO Jenante imagini! / Loredana, dezmăț la restaurant cu „morcovul” italian

5 Generalii PSD înainte de ședința CSAT...