SUA: Inspirat de ce a văzut la Paris, de Ziua Bastiliei, Trump dorește o paradă militară pe 4 iulie, la Washington

SUA: Inspirat de ce a văzut la Paris, de Ziua Bastiliei, Trump dorește o paradă militară pe 4 iulie, la Washington

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, dorește organizarea pe 4 iulie, Ziua Independenței, a unei parade militare la Washington similare celei văzute de el anul acesta la Paris cu prilejul Zilei Naționale a Franței, transmite EFE.

"Ne gândim într-adevăr să avem, pe 4 iulie, o mare paradă, pentru a arăta puterea noastră militară", a spus luni Donald Trump, în fața jurnaliștilor, la începutul întâlnirii sale cu președintele francez, Emmanuel Macron, la un hotel din New York, oraș unde amândoi participă la dezbaterile Adunării Generale a ONU.

Liderul american a reiterat faptul că parada la care a asistat pe 14 iulie, de Ziua Bastiliei, sărbătoarea națională a Franței, a fost "una dintre cele mai bune" pe care le-a văzut vreodată.

"A fost ceva extraordinar" și "poate că putem face ceva similar pe 4 iulie, pe bulevardul Pennsylvania din Washington", a arătat Trump.

"Va trebui să încercăm", a adăugat el, reluând apoi aprecierile pentru parada vizionată la Paris.

SUA celebrează în fiecare an, pe 4 iulie, Ziua Independenței, organizând evenimente și parade, dar nu de tip militar.

Una dintre destinațiile cele mai populare pentru sărbătorirea independenței este capitala țării, Washington, unde se desfășoară o paradă pe bulevardul Pennsylvania și un spectacol de artificii la care asistă zeci de mii de oameni.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale