SUA intenţionează să trimită între 5.000 şi 7.000 de soldaţi suplimentari în Orientul Mijlociu (oficial american)

SUA intenţionează să trimită între 5.000 şi 7.000 de soldaţi suplimentari în Orientul Mijlociu (oficial american)

Un responsabil american a declarat joi, sub rezerva anonimatului, că secretarul american al Apărării Mark Esper intenţionează să trimită între 5.000 şi 7.000 de soldaţi suplimentari în Orientul Mijlociu pentru a contracara Iranul, relatează AFP.

Acest oficial nu a precizat unde ar putea fi desfăşurate aceste forţe şi nici când, dar a indicat că trimiterea lor ar fi în represalii la atacurile asupra unor interese americane de către grupuri care au legături cu Iranul în ultimele luni.

Audiat în Congres, subsecretarul apărării, John Rood, a indicat că Statele Unite ''urmăresc cu îngrijorare comportamentul Iranului''.''Continuăm să observăm nivelul ameninţării şi avem capacitatea de a ne adapta rapid prezenţa'', a spus el.

Dar John Rood a negat informaţiile difuzate de Wall Street Journal despre o posibilă desfăşurare a 14.000 de soldaţi suplimentari în regiune, ceea ce ar dubla numărul de trupe trimise deja de armata americană în Orientul Mijlociu din primăvară.

Această cifră a fost respinsă şi de Alyssa Farah, o purtătoare de cuvânt a Pentagonului.

De la venirea republicanului Donald Trump la Casa Albă în 2017, tensiunile dintre Statele Unite şi Iran au crescut constant, iar Washingtonul a impus sancţiuni economice grele Teheranului, care se confruntă în prezent cu proteste masive. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...