SUA își îndeamnă cetățenii să părăsească Rusia „imediat”

SUA își îndeamnă cetățenii să părăsească Rusia „imediat”

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Moscova a solicitat cetățenilor americani să părăsească „imediat” Rusia, conform unui comunicat publicat pe pagina de internet a misiunii diplomatice, relatează, miercuri, EFE, conform Agerpres .

Ambasada SUA la Moscova cere cetățenilor americani să fugă din Rusia „imediat” Foto: Arhiva Adevărul

Cetăţenii Statelor Unite nu trebuie să călătorească în Rusia şi cei care locuiesc sau călătoresc (în prezent) în Rusia trebuie să părăsească ţara imediat, dat fiind că există opţiuni limitate pentru călătorii comerciale”, se arată în comunicatul Ambasadei SUA la Moscova.

De asemenea, în nota este amintit faptul că, la 21 septembrie, autoritățile ruse au decretat mobilizarea militară parțială pentru a-și întări forțele desfășurate în Ucraina.

Rusia ar putea refuza să recunoască cetăţenia americană în cazul persoanelor cu dublă cetăţenie, (ar putea) să le interzică accesul la asistenţă consulară americană, să le interzică ieşirea din Rusia şi să-i recruteze pe cei care deţin două paşapoarte”, conform comunicatului menționat.

În legătură cu opțiunile de a părăsi Rusia, misiunea diplomatică americană a afirmat că acestea sunt „extrem de limitate” și cel mai frecvent nu sunt disponibile dacă rezervările nu sunt efectuate din timp.

Rutele terestre pentru maşini şi autocare continuă să fie deschise”, conform ambasadei americane la Moscova. Prin urmare, americanii care hotărăsc să plece din Rusia trebuie să o facă „cât mai repede cu putință”, a mai adăugat sursa citată.

În aceeași ordine de idei, ambasada SUA atenționează că se confruntă cu „limitări serioase” în a acorda asistență cetățenilor americani și precizează, de asemenea, că modalitățile de a părăsi Rusia se pot „diminua și mai mult” în orice moment.

Mobilizarea parțială anunțată de Vladimir Putin a determinat exodul unui număr mare de bărbați care refuză să lupte pe frontul din Ucraina și care au hotărât să fugă din țara lor în state precum: Turcia, Georgia, Armenia, Mongolia, Kazahstan și Finlanda, amintește EFE.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”