SUA: Joe Biden va fi primit de Papa Francisc pe 29 octombrie (Casa Albă)

SUA: Joe Biden va fi primit de Papa Francisc pe 29 octombrie (Casa Albă)

Preşedintele SUA Joe Biden, catolic practicant dar şi susţinător al dreptului la avort, şi soţia sa Jill Biden vor fi primiţi la Vatican de Papa Francisc pe 29 octombrie, a informat joi Casa Albă, relatează AFP.

''Vor discuta despre cum să lucreze împreună, respectând demnitatea umană, pentru a pune capăt pandemiei de COVID-19, pentru a face faţă crizei climatice şi pentru a se îngriji de cei mai puţin norocoşi'', potrivit unui comunicat.

Joe Biden este un catolic fervent, care vorbeşte adesea despre credinţa sa în public şi care lipseşte rareori de la slujbă, mai ales când se află în oraşul său natal Wilmington (Delaware, est).

El este, de asemenea, un susţinător ferm al dreptului la avort, ceea ce provoacă agitaţie în rândul clerului catolic american.

Conferinţa Episcopilor Catolici Americani (USCCB) a votat cu o largă majoritate în această vară propunerea de a elabora un text despre ''semnificaţia Euharistiei în viaţa Bisericii'', care ar putea avea consecinţă refuzarea acestei comuniuni politicienilor care sprijină avortul.

Euharistia sau comuniunea este un rit esenţial al credinţei catolice, în cursul căreia credincioşii primesc simbolul jertfei lui Iisus Hristos.

''Este privat şi nu cred că se va întâmpla'', a răspuns Joe Biden, când a fost întrebat despre acest text şi domeniul său de aplicare.

Papa, chemat să reacţioneze la acest proiect al arhiepiscopilor americani, a estimat în termeni generali că Biserica nu are vocaţia de a lua o poziţie politică: ''Ce trebuie să facă păstorul? Să fie păstor, nu să condamne'', a afirmat Suveranul Pontif.

''Dacă ieşi din grija pastorală a Bisericii, devii un politician'', a apreciat Papa Francisc, exprimându-şi în acelaşi timp dezaprobarea faţă de avort pe care l-a comparat cu ''o crimă''.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale