SUA: Manifestație pro-Trump în fața CNN la Los Angeles

Circa douăzeci de partizani ai candidatului republican pentru alegerile prezidențiale din SUA, Donald Trump, manifestau luni în fața sediului CNN din Los Angeles și erau întâmpinați cu o oarecare animozitate în acest oraș foarte democrat, relatează AFP.

Manifestanții voiau să protesteze împotriva a ceea ce ei estimează a fi un tratament defavorabil din partea media față de ''campionul'' lor.

''Media nu spun adevărul, nu vorbesc despre stânga, Hillary, nu există decât Bill O'Reilly (unul dintre prezentatorii vedetă, foarte conservator, al canalului Fox News) care spune adevărul'', afirma un protestatar, Bill (75 de ani), pensionar, care a refuzat să-și dea numele de familie de teama unor ''represalii''. În opinia sa, SUA sunt ''foarte divizate'' în prezent și retorica lui Trump, care a făcut declarații degradante despre femei și discriminatorii împotriva musulmanilor și a hispanicilor, a putut contribui la aceasta.

''Reagan (fostul președinte Ronald Reagan) a scăzut impozitele, apoi Bill Clinton a continuat să trimită toate locurile de muncă în China'', a continuat pensionarul, în sunete de claxoane, insulte ale automobiliștilor sau ale pietonilor din oraș.

Alături de el, o manifestantă afroamericană care ținea o pancartă pe care scria ''Negrii pentru Trump'' a fost interpelată de către un trecător de culoare cu cuvintele ''Cine te-a plătit ca să faci asta?'', în timp ce o femeie latinoamericană era cât pe ce să fie atinsă de scuipatul unui alt trecător, furios pe manifestația respectivă, iar o jucărie a fost aruncată dinspre o mașină.

Elsa Aldeguer, o asistentă în vârstă de 42 de ani, purta o banderolă pe care scria ''Latinoamericanii pentru Trump''. Originară din Salvador, ea spune că a venit ''legal'' în SUA în urmă cu 25 de ani și se declară în favoarea propunerii lui Trump privind ridicarea unui zid între SUA și Mexic, una dintre promisiunile sale de campanie cele mai controversate. Ea afirmă că Trump, în pofida declarațiilor sale în care i-a calificat pe imigranții mexicani ''violatori'' și ''criminali'', ''mulți hispanici îl susțin pe Trump''. Familia sa a votat mult timp cu democrații, după care s-a orientat către Trump. ''Democrații sunt la putere de mult timp. Avem nevoie de o schimbare'', conchide ea.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cercetător chinez despre kiturile de testare: „Doar 30 până la 50 la sută dintre pacienţii infectaţi au rezult…

2 Date noi / Generalul Nicolae Ciucă, noul premier desemnat. Orban, ministru și posibil vicepremier. 3 miniștri di…

3 Președintele n-a făcut o desemnare, ci o declarație de război! Pesediștii, cu spatele la zid, românii, în sond…

4 TVR / Procurorii DNA l-au căutat pe Codruţ Marta în cimitirul Pipera. Directorul de cabinet al fostului șef al …

5 Primul caz de infecție cu coronavirus, confirmat oficial în România / Un bărbat care a intrat în contact cu ital…

recomandări

Te ia DNA: MIRICA CRISTIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

O româncă a călătorit prin toată lumea să facă poze cu femei frumoase din 37 de țări