SUA: Manifestație violentă și arestări în timpul unui discurs al lui Donald Trump în California

SUA: Manifestație violentă și arestări în timpul unui discurs al lui Donald Trump în California

O nouă manifestație, însoțită de violențe și urmată de cinci arestări, a avut loc vineri în California în timpul unui discurs al candidatului la alegerile primare Donald Trump, după ce o altă adunare electorală avusese loc cu o zi mai înainte, soldată și ea cu tulburări, relatează sâmbătă AFP.

''Au avut loc cinci arestări pentru acuzații de obstrucționare și rezistență în fața forțelor de ordine'', a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliției, Kevin Kashiwahara.

Vineri, circa o mie de persoane, potrivit unei estimări a corespondentului AFP, au manifestat în fața Hotelului Hyatt Regency din Burlingame, în apropiere de aeroportul din San Francisco, unde avea loc o întrunire a filialei californiene a Partidului Republican și unde Donald Trump a rostit un discurs.

Mulți manifestanți strânși în fața hotelului afișau pancarte pe care se putea citi ''Trump — idiot'' sau ''Frica și ura nu sunt calități ale unui președinte''.

Magnatul imobiliar a trebuit să intre pe jos în incinta hotelului, printr-o ușă secretă, sub protecția strictă a poliției.

Unii manifestanți au aruncat cu ouă asupra forțelor de ordine prezente cu zecile și au încercat să rupă cordonul de poliție care bloca circulația pe străzile din împrejurimi. În imagini difuzate de televiziuni putea fi văzut un grup de persoane care au trecut de bariere în încercarea de a pătrunde în hotel.

Numeroase drapele mexicane puteau fi văzute fluturând în cursul manifestației, în condițiile în care Trump și-a înmulțit în timpul campaniei sale declarațiile denigratoare la adresa mexicanilor, pe care i-a numit ''violatori'' și criminali, și a făcut apel la construirea unui zid de-a lungul frontierei dintre SUA și Mexic.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 N-o oprește nimeni pe această nemernică? / Monica Pop, o nouă postare dementă!

2 Zvonuri...

3 A intrat moartea-n șoșoci? / „Prietenul nostru O, care a stat pe scenă lângă Diana Șoșoacă, este căzut la pat în…

4 Vine uraganul? / Cineva se joacă undeva cu soarta Omenirii?

5 Așa o fi?