SUA: Părinţii adolescentului ucigaş din Michigan, inculpaţi pentru omor

SUA: Părinţii adolescentului ucigaş din Michigan, inculpaţi pentru omor

Părinţii adolescentului Ethan Crumbley, care a ucis patru elevi la un liceu din statul american Michigan, au fost inculpaţi vineri pentru omor, informează Reuters şi AFP.

James şi Jennifer Crumbley sunt acuzaţi de câte patru omoruri involuntare, după ce fiul lor în vârstă de 15 ani şi-a împuşcat mortal patru colegi de clasă şi a rănit alţi şapte, la liceul Oxford, situat la circa 60 km la nord de Detroit.

James, tatăl adolescentului, este cel care cumpărase cu patru zile înainte arma folosită de acesta pentru atacul de marţi , afirmă autorităţile.

Spre deosebire de alte state americane, în Michigan proprietarii de arme de foc nu sunt obligaţi prin lege să păstreze armele în locuri inaccesibile pentru copii. Părinţii sunt rareori acuzaţi de crimele copiilor, menţionează Reuters.

Procuroarea Karen McDonald din comitatul Oakland a declarat că Ethan "este cel care a apăsat pe trăgaci", dar "alte persoane au contribuit la acest eveniment şi am intenţia să îi pun să dea socoteală".

Atacul comis de băiatul în vârstă de 15 ani este cel mai grav de acest gen din 2021 în Statele Unite şi se înscrie într-o serie de omoruri în masă cu arme de foc în şcolile americane care continuă de decenii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro