SUA: Patru persoane depistate cu COVID-19 la Convenţia republicană de la Charlotte

SUA: Patru persoane depistate cu COVID-19 la Convenţia republicană de la Charlotte

Doi participanţi la reuniune şi doi oameni care au lucrat pentru Convenţia naţională republicană din Charlotte, Carolina de Nord, au fost testaţi pozitiv la coronavirus, au anunţat vineri oficiali locali, citaţi de dpa.

Din cele 792 de teste efectuate în rândul oamenilor care au participat şi, respectiv, au lucrat pentru convenţie, patru au fost pozitive, au anunţat într-un comunicat oficiali din comitatul Mecklenburg.

"Aceste persoane au primit imediat instrucţiuni de izolare şi orice contacţi cunoscuţi au fost notificaţi şi au primit şi ei instrucţiuni de carantinare", au precizat oficialii din comitat.

În timp ce a 4-a zi a Convenţiei republicane a fost redusă ca amploare din cauza pandemiei, partidul preşedintelui Donald Trump a organizat mai multe evenimente live decât Convenţia democrată de săptămâna trecută, care s-a derulat în mare parte online.

Convenţia a început luni la Charlotte, unde câteva sute de republicani s-au adunat pentru a-l reînvesti oficial pe Trump şi vicepreşedintele Mike Pence, care au ţinut amândoi discursuri în persoană.

Convenţia a culminat joi cu discursul de acceptare a nominalizării al lui Trump de la Casa Albă. Preşedintele a adunat laolaltă mai multe sute de persoane care au stat împreună, majoritatea fără măşti, iar unii şi-au strâns mâinile pentru a se saluta.

Trump s-a folosit de discurs pentru a elogia modul în care administraţia sa a gestionat criza coronavirusului, afirmând că a acţionat rapid şi a salvat vieţi.

Peste 180.000 de oameni au murit în SUA de COVID-19, cel mai negru bilanţ al unei ţări în timpul pandemiei. Multă vreme democraţii l-au acuzat pe Trump că a ratat răspunsul la pandemie.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Reacția Pro TV în cazul „angajatului Marius Buga”, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

2 Corespondentul Pro TV Marius Buga, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

3 VIDEO „Urât, parcă toată lumea asta ar fi sclavii voștri, v-ați pierdut mințile de la bani”

4 De citit...

5 „Abia aștept să vă arăt tot”