SUA: Pentagonul invită hackerii americani într-o competiție pentru a testa securitatea rețelelor sale informatice

SUA: Pentagonul invită hackerii americani într-o competiție pentru a testa securitatea rețelelor sale informatice

Departamentului american al Apărării a anunțat miercuri că va deschide luna viitoare o competiție adresată hackerilor prin care va fi testată securitatea unora dintre site-urile sale, programul fiind primul de acest fel inițiat de guvernul federal, transmite Reuters.

Concursul "Hack the Pentagon" face parte dintr-un proiect pilot și are ca model competiții similare inițiate de mari companii americane, pentru identificarea de breșe în securitatea rețelelor lor informatice.

"Sunt încrezător că această inițiativă inovatoare ne va întări sistemele de apărare cibernetică și, în cele din urmă, ne va consolida securitatea națională", a declarat ministrul Apărării, Ashton Carter, în comunicatul de prezentare a programului.

Potrivit unui oficial de rang înalt de la Pentagon, mii de participanți sunt așteptați să se înscrie în competiție. Detaliile și regulamentul concursului sunt în curs de elaborare, dar acesta ar putea fi dotat cu premii în bani, afirmă organizatorii.

Pentagonul a testat mult timp securitatea rețelelor sale informatice cu ajutorul așa-numitelor "echipe roșii" ("red teams") interne, dar inițiativa anunțată va deschide măcar o parte din această vastă rețea provocărilor de securitate dinspre sectorul privat și cel academic.

Participanții trebuie să fie cetățeni americani, să se înregistreze în competiție și să se supună unor verificări înainte de a avea acces la un sistem prestabilit de interfață publică.

Conform Pentagonului, alte rețele mai sensibile ori programe de înarmare esențiale nu vor fi incluse în program, cel puțin inițial.

Programul este condus de Serviciul de Apărare Digitală (Defense Digital Service, DSS), înființat în noiembrie 2015 în scopul de a coopta experți din industria IT americană pentru proiecte de scurtă durată ale Pentagonului.

AGERPRES/(AS — autor: Irina Cristea, editor: Ionuț Mareș, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bătaie la Antene! / Încăierare în baie la Antena Stars!

2 A fost arestat interlopul care jefuia români în benzinăriile din Austria

3 „Eu încep să cred că Dominic Fritz ăsta este prost. Dar prost rău”

4 Miracol în politică! / Uite pe unul care a renunțat la ciolan pentru principii!

5 Așa arată sfidarea României...